TIPPEK ALVÁSZAVAR ELLEN

TIPPEK ALVÁSZAVAR ELLEN

Tippek alvászavar ellen.

[good_old_share]


Alvászavar? Nem gond! Rengeteg hatékony módszer van az alvászavarra, azonban ezeket kevesen ismerik.

Rengetegen szenvednek alvászavarban. Ez egy olyan „betegség” ami alaposan megkeserítheti az emberek életét, hiszen nem tudunk időben elaludni, ami miatt aztán nem tudunk időben felkelni sem.Nem is beszélve a rendszeres éjszakai felébredésekről, amik méginkább megkeserítik az éjszakát.

loading...

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: https://netextra.hu/newsletter/

Ha alvászavarral küzdünk, ne rohanjunk rögtön az orvoshoz altatóért, hiszen ezzel a szervezetünket roncsoljuk, inkább próbáljunk ki természetes szereket az alvászavar leküzdésére, és ha ezek sem sikerülnek, csak akkor próbálkozzunk meg az altatóval.

Lássuk, mik is ezek a természetes módszerek.

Kamilla

Ezt a gyógynövényt évezredek óta használják a legkülönfélébb célokra a bőrgondoktól a szívproblémák és különféle gyulladások kezeléséig, de modern kutatások is bizonyítják a hatékonyságát.

Fájdalomcsillapítóként is beválhat, ezen felül enyhe nyugtatóként és altatóként hat. A kamillában egy apigenin nevű flavonioid található, ennek köszönhető a nyugtató hatása, ráadásul még a rákos megbetegedések kialakulásának megelőzésében is igen hasznos. Kamillateát kortyolgatni lefekvés előtt tehát nagyon jó ötlet. Segít elaludni, lecsendesíti az idegrendszert és ellazítja az izmokat.

Kava kava

A Fidzsi-szigetek nemzeti itala is ebből készül. A kava kava jól ismert nyugtató hatásáról, nagyon gyakran használják álmatlanság és kimerültség ellen, valamint feszültségoldó hatását is több kutatás bebizonyította már.

Az alvászavar minden formáján képes segíteni, azaz lerövidíti az elalvási időt, és lecsökkenti az éjszakai felébredések számát, így könnyebben, és kipihentebben ébredhetünk fel. Szóval mindenképpen érdemes kipróbálni a kava kavából készült teát, ha alvászavarral küzdünk.

ValeriánaKifejezetten erős hatású gyógynövény, ezért alaposan át kell gondolni az adagolását. A komolyabb alvászavarokban szenvedőknek érdemes vele próbálkoznia, mert felgyorsítja az elalvás idejét, továbbá megakadályozza, hogy felébredjünk az éjszaka közepén. Szóval majdnem ugyan az, mint az előbb említett kava kava, azzal a különbséggel, hogy a Valeriána nagyon erős, így tényleg csak óvatosan szabad adagolni.

Valeriánát sokféle formában beszerezhetünk. Van belőle tea filter, de kapható porban és kapszula formájában is, de akár magunk is elkészíthetjük szárított gyökérből, de inkább a boltit ajánljuk, hiszen így tudjuk, hogy hogyan adagoljuk.

Tehát ezeket a módszereket érdemes kipróbálni, ha alvászavarral küzdünk, és ha ezek egyike sem válik be, csak akkor kezdjünk el altatót szedni.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások