TRUMP FEGYVERT ADNA A TANÁROK KEZÉBE, HOGY MEGELŐZZE AZ ISKOLAI VÉRENGZÉSEKET

TRUMP FEGYVERT ADNA A TANÁROK KEZÉBE, HOGY MEGELŐZZE AZ ISKOLAI VÉRENGZÉSEKET

Trump fegyvert adna a tanárok kezébe. Elég világosan kezd körvonalazódni, hogy Trump a fegyver-lobbi érdekeit képviseli.


[good_old_share]

Ezzel fékezné meg az iskolai lövöldözéseket….szerinte…

A napokban ismét megrázta az egész világot (de főleg Amerikát) egy brutális iskolai vérengzés.



Sajnos ismét egy mentális problémákkal küzdő diák lövöldözni kezdett, és ez több halálos áldozattal is járt.

loading...

Amerikában rögtön megkezdődtek a tüntetések, és követelték az elnököt, hogy szigorítsa a fegyvertartással kapcsolatos szabályokat. Bár már évek óta rengeteg ilyen eset történik Amerikában, mégsem lépnek elég nagyot, így évről-évre, mindig történik egy ilyen eset.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: https://netextra.hu/newsletter/

Donald Trump a napokban a Fehér Házban fogadta az iskolai lövöldözés túlélőit, a túlélők szüleit, és tanáraikat, ahol elbeszélgettek az esetről. A vendégek között volt még két korábbi iskolai lövöldözés túlélője is.

Az amerikai sajtó által drámai hangulatúnak leírt találkozón néhány diák a könnyeivel küszködve, mások zokogva, megint mások dühös hangon kérték az elnököt, hogy cselekedjék az iskolák biztonságossága érdekében, támogassa a fegyvereladások további szigorítását.



Az egyik édesapa, Andrew Pollack, akinek a 18 éves kislánya a múlt héten a parklandi lövöldözés 17 halálos áldozatának egyike volt – felállt, és így fordult Trump elnökhöz: "tessék rendbe tenni a dolgokat! Elegem van!".

Egy másik szülő, Nicole Hockley, aki a 2012-ben Sandy Hook általános iskolájában elkövetett mészárlásban veszítette el akkor hatéves kisfiát, kérlelő hangon szólt az elnökhöz. "Ön ma életeket menthet meg, kérem, ne szalassza el a lehetőséget!". A 18 éves Samuel Zeif, aki a múlt heti vérengzés egyik túlélője, könnyek között panaszolta: nem érti, miért lehet oly könnyen félautomata lőfegyvereket vásárolni.

Trump végighallgatta a kéréseket, majd elmondta, hogy együttérez velük, és velük együtt gyászol. Aztán elmondta, hogy vannak lehetőségek, az iskolai lövöldözések megfékezésére. Elmondta, hogy támogatná a tanárok, és az iskolai alkalmazottak felfegyverzését, és kiképzésüket, így megfékezhető lenne a lövöldözés.

Az elnök úgy vélte, hogy ha a parklandi iskola egyik sportedzőjének, aki megpróbálta megállítani a lövöldöző Nikolas Cruzt, lett volna fegyvere, akkor sikerülhetett volna elejét venni a tömegmészárlásnak. Az edző egyébként a halálos áldozatok egyike volt.

Donald Trump azt is hangsúlyozta, hogy Nicolas Cruzt, már korábban is el kellett volna fogni, hiszen nem volt titok, hogy mentális betegségekkel küzdött, és „nincsenek megfelelő gyógyító intézmények, ahol kezelhetnék”.



Magyarul tehát fegyverezzük fel a tanárokat, és csukjuk le a mentális betegeket aztán nem lesz probléma?

Az egész sántít egy kicsit, pláne úgy, hogy ezeket képes a túlélők szemébe mondani.

Emellett azt is elmondta, hogy elég nagy hangsúlyt fektetnek a fegyvervásárlók ellenőrzésére, és vizsgálják a vásárlók mentális állapotát. De azt is hozzátette, hogy valószínűleg emelik a fegyvervásárláshoz előírt életkort.

Néhány év alatt már szinte megszámlálhatatlan iskolai lövöldözés, és más egyéb hasonló eset történt Amerikában, de mégsem szigorítják a szabályokat, ami újabb áldozatokat szül. Az, hogy ezek után az elnök ezt mondja a túlélők szemébe, komoly aggodalomra ad okot.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások