NEMZETKÖZI PEDOFILHÁLÓZATOT KAPCSOLT LE AZ FBI

NEMZETKÖZI PEDOFILHÁLÓZATOT KAPCSOLT LE AZ FBI

Nemzetközi pedofilhálózatot kapcsolt le az FBI.

[good_old_share]


Hosszú nyomozás után rengeteg embert tartóztattak le, és az oldal üzemeltetőjét is letartóztatták.

Két évig tartó nyomozás az FBI-nak sikerült lekapcsolnia egy pedofil oldalt, és közel 900 olyan embert elkapnia, akik kapcsolatban voltak az oldallal.
Persze az FBI nem egyedül dolgozott, a segítségükre volt az Europol is.

loading...

A sötét weben található oldalakat nagyon nehéz lekapcsolni, és az üzemeltetőit elképesztően nehéz elkapni, hiszen teljes anonimitást élveznek, éppen ezét található rajta annyi illegális oldal.

Az egyik legnagyobb ilyen oldalt most sikerült lekapcsolnia az FBI-nak, az üzemeltetőjét pedig 30 év börtönre ítélték.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Az FBI a Washingtoni sajtótájékoztatóján jelentette be a nagy hírt. Az is kiderült, hogy az oldalon nagyjából 300 áldozatot sikerült azonosítaniuk, akik mind gyerekek voltak.

A nyomozóknak nagyon nehéz dolguk volt, hiszen a sötét weben szinte lekövethetetlenek az oldalak, a látogatók, és az üzemeltetők is, de két év nyomozás után sikerült rábukkaniuk a Floridai férfira, és a bíróságon 30 éves börtönbüntetést kapott.
Az oldalnak nagyjából 150 ezer felhasználója volt, és közülük is rengeteg embert sikerült elkapni.

A felhasználók felkutatása egyáltalán nem volt egyszerű, hiszen több országban is tiltakoztak ez ellen, ugyanis ezzel elméletileg megsértették a szabadságjogokat. Bár azért kicsit érdekes, amikor pedofilokat védenek a szabadságjogok miatt, de ez már egy másik téma.

A lényeg az, hogy az FBI beazonosította a felhasználók egy részét, az Europol pedig leellenőrizte a megadott adatok helyességét, és beazonosította az Európai felhasználókat.

loading…


Végül Európában 368 ember sikerült letartóztatniuk, Amerikában pedig 350-et.

A letartóztatott felhasználók között olyanok is voltak, akik saját maguk gyártották a tartalmakat az oldalra.

Valószínűleg a nagy hálózat lebuktatása most néhány embert megijesztett, és remélhetőleg így már kevesebben fogják látogatni a hasonló oldalakat.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások