HOLLANDIÁBAN EGY BAGOLY TARTJA RETTEGÉSBEN AZ EMBEREKET!

loading...

Egy ideje az észak hollandiai Purmerend lakóinak azt tanácsolják, hogy esernyővel lépjenek az utcára, mert támad a rejtélyes bagoly! 

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

A hollandiai hatóságok azt az utasítást adták az embereknek hogy esernyővel mászkáljanak az utcán, ugyanis az uhu Purmerend lakóit vette célba. Egyszerűen hangtalanul feléjük röppent és rájuk támadt!

A támadás olyan agresszív volt, hogy néhány ember a kórházban kötött ki. Legutóbb az uhu úgy döntött, hogy egy helyi atlétikai klub, edzést végző sportolóira támad. A bagoly az egyik futó fejére repült rá, akinek utána hat öltéssel kellett összevarrni fejbőrét! Az eset után a sportklub az edzéseit lefújta.

A rejtélyes bagoly célba vett egy mozgássérült otthont is, ahol az alkalmazottak és az intézmény lakói legalább 15 támadással néztek szemben.

“Nappal nincs gond, de éjjel csak ernyővel, sisakkal és kalappal felszerelkezve merészkedünk ki. A baglyot már csak akkor lehet észrevenni, amikor lecsap, és a karma éles, mint a borotva”. Nyilatkozták az intézmény vezetői.

A helyzet az, hogy az uhu bagolyfaj nagytermetű. Szárnyfesztávolsága elérheti a közel 2 métert. Súly akár 3 kilogramm is lehet!

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Az uhu védett madárfaj, ezért a befogásához bürokratikus engedélyeket kell kérni.

„Az eljárás azonban időigényes, így addig is azt tanácsoljuk az embereknek, óvakodjanak a bagolytól, és éjjel csak nyitott esernyővel járjanak”

“Lehet, hogy fogságban nőtt fel, és elengedték, most pedig az emberekhez köti az élelmet, így valójában nem is akar emberekre támadni, de az is lehet, hogy a szaporodási időszak kezdetével magas a hormonszintje, és a területét védi” Nyilatkozott Gejo Wassink a baglyok védelmére specializálódott szakember. Az OWN holland alapítvány szakembere szerint ez a jelenség rendkívül ritka az uhu fajtól.

A szakértő szerint a bagoly nagy valószínűséggel nőstény!  

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

Szólj hozzá

Hozzászólás