NE IDD MEG A FŐZETET!

FONTOS FIGYELMEZTETÉS! MÉRGEZÉST OKOZ, HA MEGISZOD!
loading...

FONTOS FIGYELMEZTETÉS! MÉRGEZÉST OKOZ, HA MEGISZOD!

[cn-social-icon]

Egy rendkívül félrevezető és megtévesztő üzenet kering az interneten.

 

Az interneten fellelhető információ-áradat rendkívül széleskörű. A felhasználóknak kell megtanulni felismerni, és szelektálni a tartalmak közül, és így eldönteni, hogy minek lehet valóstartalma és minek nem.

A híráradatban sajnos olyan is előfordulhat, hogy egy mérgező hatású növényről állítják azt, hogy annak gyógyhatása van. Ezzel pedig komoly veszélybe sodorják azt, aki megeszi a növényt, vagy megissza annak főzetét.

Most is ez történt.

 

Az interneten állítólag egy olyan recept kering, amely a tiszafának, vagy más néven tiszafenyőnek, illetve az abból készített teának gyógyító erőt tulajdonít, és a tea fogyasztását javasolja.

loading...

Ez rendkívül veszélyes, ezért megszólalt az OÉGYI is.

Közleményében kiemeli, hogy a közönséges tiszafa vagy tiszafenyő, a köpeny kivételével mérgező növény.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Nagyon fontos megjegyezni, hogy az említett növény hatóanyagai mérgező anyagok, így ezért azt még tea formájában sem szabad fogyasztani.

Közölték, hogy amennyiben valaki nem biztos abban, hogy az a szer, vagy növény, amelyet fogyasztani szeretne mérgező-e, akkor forduljon segítségért az OGYÉI-hez.

Erre az esetre egy e-mail címet is működtetnek. Az információért az ogyei (kukac) ogyei.gov.hu levelezési címhez fordulhatnak az érdeklődők.

Fontos, hogy minél többen értesüljenek erről a veszélyforrásról, ezért kérjük, hogy oszd meg a cikket. Köszönjük. [cn-social-icon]

Read previous post:
MEGTALÁLTÁK ATTILA A HUN SÍRJÁT?
MEGTALÁLTÁK ATTILA A HUN SÍRJÁT?

Megtalálhatták Attila a Hun sírját...vagy mégsem? [cn-social-icon] Persze még nem állapítható meg teljesen, hogy tényleg ő lenne az, de a...

DOKUMENTUMFILM, A TIBETI RÁKGYÓGYÍTÁSRÓL
DOKUMENTUMFILM, A TIBETI RÁKGYÓGYÍTÁSRÓL

Elkészült egy Magyar dokumentumfilm a Tibeti rákgyógyításról. [cn-social-icon] Ez a téma rengeteg embert érdekel. A filmet már láthatjuk is, a hazai...

Close