MEGTALÁLTÁK ATTILA A HUN SÍRJÁT?

MEGTALÁLTÁK ATTILA A HUN SÍRJÁT?

Megtalálhatták Attila a Hun sírját…vagy mégsem?

[cn-social-icon]

Persze még nem állapítható meg teljesen, hogy tényleg ő lenne az, de a régészcsoport szerint nagy a valószínűsége.

Egy elképesztő régészeti leletre bukkant egy régészcsoport. Találtak egy V. századi sírhelyet a Duna partján, amiről azt mondják, hogy egészen biztos, hogy egy Hun vezéré volt. A régészcsoport azt gondolja, hogy még az sem kizárt, hogy a sír Attiláé.

A sírt már évezredek óta keresik, de most lehet, hogy megtalálták a sírt, ez pedig egy hatalmas felfedezés lenne.

loading...

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A sírra a Dunán átívelő híd munkásai bukkantak rá. Amint rátaláltak a sírra, rögtön értesítették a hatóságokat, akik a helyszínre küldték a megfelelő szerveket.

 „Még most sem tudom elhinni, hogy ekkora kincsre bukkantunk”

Mondta Albrecht Rümschtein történész, aki maga is részt vett az ásatáson. Nagyon örül a leletnek, és még arról is nyilatkozott, hogy több ló csontvázat is találtak, valamint különböző fegyvereket és egyéb tárgyakat is. Ezek a fegyverek és tárgyak, mint összefüggésbe hozhatóak a Hunokkal.

Sok érdekes tárgyat találtak az ásatáson. A hírek szerint megtalálták Attila kardját is. A kardot egyenlőre még vizsgálják, és természetesen nagyon őrzik. Ha kiderül, hogy a kard tényleg Attiláé, akkor ez egy hatalmas felfedezés.

FIGYELEM! A hírt viszont több portál is cáfolja. Felhívják az olvasók figyelmét, hogy pillanatnyilag semmilyen híd nem épül, így vagy "kacsa" a hír, vagy pedig a helymeghatározás pontatlan.

[cn-social-icon]

Facebook hozzászólások