OLASZ TUDÓSOK A FEJÁTÜLTETÉSEN DOLGOZNAK

OLASZ TUDÓSOK A FEJÁTÜLTETÉSEN DOLGOZNAK
loading...

A teljes fejtranszplantáció megvalósításán dolgoznak az olasz tudósok.  [cn-social-icon]

Eddig csak horrorfilmekben láthattunk olyat, hogy valaki fejátültetésen esett át, és ott sem lett jó vége az ilyesminek, ám ez nem riasztja el azt az olasz tudóst, aki azt akarja elérni, hogy néhány év múlva megvalósuljon az első emberi fejtranszplantáció.

Sergio Canavero azt állítja, hogy 2017-re megtörténhet az első komplett, sikeres fejtranszplantáció, azaz egy élő ember fejét egy donor testéhez fogják kapcsolni, és az alany tovább élheti az életét.

Canavero 2013 óta foglalkozik a fejátültetés témájával, de a projectet még csak most jelentette be, és támogatásokat szeretne kapni különböző intézményektől.

Canavero egy 1970-es esetből merített ihletet. Akkor egy majom fejét ültették át egy másik testre. Ezt a fejtranszplantáció dr. Robert White sebész hajtotta végre, a transzplantáció sikerült, de a majom kilenc hónappal később elpusztult. Az akkori kísérletet sokan barbárnak és groteszknek nevezték.

loading...Az elmúlt 45 évben ez a vélemény nem változott, hiszen most is sok tudós bizalmatlan Canavero tervével szemben, és szerintük a fejtranszplantáció sosem valósulhat meg. Harry Goldsmith, az University of California professzora elmondta, hogy szerinte sosem működne egy ilyen műtét, mert a folyamat túl problémás.

A fejátültetés gondolata rendkívül izgalmas téma, és nem először foglalkoztatja a tudósokat. Az 1950-es évek hidegháborús versenyfutásának egyik következménye Kollie, a szovjetek titkos fegyvere, amely egy kiborg terven alapul.  Erről ide kattintva olvashatsz többet: Kollie – A szovjet kiborg terv

A professzor szerint Canavero gondjai eleve ott kezdődnek, hogy találnia kellene egy olyan országot, ahol legálisan próbálkozhat a fejtranszplantációval. Emellett az is probléma, hogy a legtöbb ember ellenezné azt a tervet és követelnék a betiltását.

Az olasz szakember kijelentette, hogy nem fogja erőltetni a fejátültetést, ha a társadalomnak nincs igénye a dologra, ám attól még, hogy Amerika és Európa elzárkózik, még nem biztos, hogy nincs a világon olyan ország, ahol támogatnák a fejtranszplantáció ötletét. 

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/  [cn-social-icon]

Read previous post:
HOLLANDIÁBAN EGY BAGOLY TARTJA RETTEGÉSBEN AZ EMBEREKET!
HOLLANDIÁBAN EGY BAGOLY TARTJA RETTEGÉSBEN AZ EMBEREKET!

Egy ideje az észak hollandiai Purmerend lakóinak azt tanácsolják, hogy esernyővel lépjenek az utcára, mert támad a rejtélyes bagoly! [cn-social-icon] A...

BODROGIT ÉS VOITH ÁGIT IS KIRABOLTÁK A BANKÁROK.
BODROGIT ÉS VOITH ÁGIT IS KIRABOLTÁK A BANKÁROK

BODROGIT ÉS VOITH ÁGIT IS KIRABOLTÁK A BANKÁROK Oldalunkon sajnos már több esetben is beszámoltunk arról, hogy a sztárokat, ismert...

Close