EGY HÁZMÉRETŰ ASZTEROIDA HÚZ EL A FÖLD MELLETT

EGY HÁZMÉRETŰ ASZTEROIDA HÚZ EL A FÖLD MELLETT

Egy házméretű aszteroida suhan el a Föld mellett.

[good_old_share]


A Földre nem jelent veszélyt, azonban a műholdakhoz közel lesz.

Egy házméretű aszteroida fog elhaladni a Föld mellett, 44 ezer kilométernyi távolságban. Az aszteroida a Hold röppályáján belül fog elhaladni, az Európai Űrügynökség közlései szerint.Ez a Föld-Hold távolságnak egynyolcada, és az aszteroida éppen elkerüli a Föld körül 36 ezer kilométeres távolságban keringő úgynevezett geostacionárius műholdakat.

loading...

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Bár az aszteroida nagyon közel lesz a Földhöz, a szakértők azt mondják, hogy nincs esély arra, hogy esetlegesen a Földbe csapódjon, vagy bármiféle gondot okozzon a Földön.

A TC4 nevű, 15-30 méteres aszteroida 2012 októberében is elsuhant már a Föld mellett, akkor viszont kétszer ekkora távolságban.
Az aszteroida megfigyelői, és a kutatók már korábban is sejtették, hogy az aszteroida visszatér, azonban azt nem tudták, hogy mennyire lesz közel majd a földhöz.

Az aszteroidát aztán a Chilei Atacama sivatagban lévő hatalmas teleszkóppal fedezték fel újra, és ezután már sikerült megmondaniuk, hogy milyen távolságra fog elhaladni a Föld mellett.

Rudolf Densing a németországi Darmstadtban lévő európai űrkutatási operációs központ vezetője azt nyilatkozta, hogy az aszteroida „őrületesen közel van.”

Azt is hozzátette, hogy bár a Földet nem fenyegeti veszély, de azért a műholdat esetlegesen veszélyben lehetnek, ugyanis a Földtől legtávolabbi műholdak 36 ezer kilométerre vannak, úgyhogy ezeket éppen csak hogy elkerüli az aszteroida.
Ha a számítások megbízhatóak, akkor az aszteroida elkerüli a műholdakat, de ha esetleg valami történik, akkor jó eséllyel kárt tehet néhány műholdban.

Bár korábban a NASA néhány embere azt mondta, hogy elkerülhetetlen, hogy előbb-utóbb eltaláljon minket egy aszteroida, úgy tűnik, hogy most még megúsztuk.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások