MÁR A ROBOTOK IS ÖNGYILKOSOK LESZNEK

MÁR A ROBOTOK IS ÖNGYILKOSOK LESZNEK
loading...

Már a robotok is öngyilkosok lesznek.

[good_old_share]


Ismét alkotott a már híressé vált biztonsági robot.

Ismét hallatott magáról a Knightscope nevű cég biztonsági robotja, aki korábban áthajtott egy kisgyereken, majd megverte egy részeg férfi. Most azzal került be a hírekbe a K5, hogy önként vízbe hajtott.

loading...
A 136 kilós, K5 nevű biztonsági robot vízbe vetette magát.

A Georgetown Waterfront bevásárlóközpont és irodaház személyzete komoly tanakodásba kezdett, miként halásszák ki a medencéből a diszfunkcionális robotot, ami a lépcsőkön leesve érkezett meg a vízbe.

Az épületben irodát bérlő CrystalMD egészségügyi cég alapítója Twitteren is közzétette a furcsa esetet.

„Repülő autókat ígértek nekünk, helyette öngyilkos robotokat kaptunk.”

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A látogatók biztonságát óvó robot képes megérteni környezetét, és a beépített mikrofonnak, videokamerának és a több mint 30 szenzornak köszönhetően kiszúrja, ha valaki bűncselekményre készül, felismeri a lövéseket, és a sikoltozást.
A cég úgy tervezi, hogy a későbbiekben további fejlesztéseket kap a modell, például mesterséges intelligenciával turbózzák fel, és az is tervben van, hogy felismerje és azonosítani tudja a fegyvereket.

Valószínűleg ezután már biztos lesz, hogy többet nem veti vízbe magát.

A biztonsági robotnak egyébként voltak már furcsa ügyei. Korábban áthajtott egy 16 hónapos kisgyerek lábán. Szerencsére a lába nem tört el, de jól látható nyomokat hagyott.

Aztán nem sokkal később egy részeg, 41 éves férfi ütötte ki az ártatlan, munkáját végző robotot.

A cég szerint a mostani vízbe zuhanása csak egy egyedi eset, és valószínűleg csak egy hiba állhat a háttérben, amit hamarosan javítani fognak.

loading…


De gondoljunk csak bele. A robot áthajtott egy gyerek lábán, majd kiütötte egy részeg férfi. Nem sikeres a munkájában, ráadásul még túlsúlyos is. Valószínűleg nem bírta tovább az életet, és az öngyilkossága nem véletlen volt.

Már nem bírta a sikertelenséget, ráadásul még fizetést sem kapott, és ezért vethetett véget az életének.

Ez egy újabb szörnyű tragédia az életben, egy újabb jó munkást vesztettünk el.

Egy perc néma csend K5-nek, a legjobb őrző-védő robotnak! wink

[good_old_share]

loading…


Read previous post:
ISMERETLEN RÁDIÓJEL ÉRKEZETT AZ ŰRBŐL
ISMERETLEN RÁDIÓJEL ÉRKEZETT AZ ŰRBŐL

Ismeretlen rádiójel érkezett az űrből. [good_old_share] A szakemberek egyenlőre nem tudják, hogy mi küldhette a jeleket. A Puerto Ricó-i Arecibo...

54 MILLIÓ FORINTNYI KÁRT OKOZOTT EGY NŐ EGYETLEN SZELFIVEL - VIDEÓ
54 MILLIÓ FORINTNYI KÁRT OKOZOTT EGY NŐ EGYETLEN SZELFIVEL – VIDEÓ

54 millió forintnyi kárt okozott egy nő egyetlen szelfivel. [good_old_share] Sajnos a hülyeség a műtárgyakat sem kíméli. Egy nő esete...

Close