ISMERETLEN RÁDIÓJEL ÉRKEZETT AZ ŰRBŐL

ISMERETLEN RÁDIÓJEL ÉRKEZETT AZ ŰRBŐL

Ismeretlen rádiójel érkezett az űrből.


[good_old_share]

A szakemberek egyenlőre nem tudják, hogy mi küldhette a jeleket.
A Puerto Ricó-i Arecibo Obszervatóriumban egyelőre csak találgatni tudnak, pontosan honnan is származik a befogott sugárzás. Egyelőre nincs rá magyarázat, csak találgatás.

Rengeteg dologra gondoltak már, de végül arra jutottak, hogy egyik sem lehet, így egyenlőre a sötétben tapogatóznak, ráadásul az sem tisztázott pontosan, hogy honnan is jött.

loading...

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A szakemberek egy meglehetősen közeli, csupán 11 fényév távolságra lévő vörös törpecsillagot, a Ross 128-at figyelték meg, amikor furcsa rádiójeleket fogtak az űrből.

A kutatók úgy gondolják, hogy valószínűleg a Ross 128-ból érkezhetett a jel, azonban ez a rádiójel nem hasonlít arra, ami a törpecsillagtól megszokott.

Az egyik feltételezés, hogy a jelenséget egy napkitörés okozta, a Ross 128 ugyanis egy meglehetősen aktív csillag. Csakhogy a napkitörések rádiófrekvenciája jóval alacsonyabb az észlelt rádiójelhez képest.

Felmerült az is, hogy nem a vörös törpéből, hanem egy másik égitest felől jön a jel, ám a közelében semmilyen égitest sincs.

A másik feltevés az volt, hogy a rádiójelek egy Föld körül keringő műholdtól jönnek, azonban azt mondják, hogy egyetlen műhold sem bocsájt ki ilyen frekvenciákat.
Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a Ross 128 felől érkező rádiójel több frekvenciájú hullámból áll, amelyek különböző időpontokban érték el a Földet. Ennek oka, hogy a csillagközi térben az alacsony hullámhosszú rádiójel lassabban halad, mint a többi.

A csapat azt mondta, hogy ez után nem zárják ki azt, hogy a jelek idegenektől jöttek, bár ebben túlzottan nem bizakodnak.

loading…


[apss_share]

loading…


Facebook hozzászólások