MÁRCIUSBAN KÖZEL LESZ EGY ASZTEROIDA

MÁRCIUSBAN KÖZEL LESZ EGY ASZTEROIDA
loading...

Márciusban viszonylag közel lesz hozzánk egy aszteroida.

[cn-social-icon]

A becsapódás esélye azonban nagyon kicsi, így pánikra semmi ok.

A NASA számításai szerint március 5-én fog a Föld mellett elhaladni a 2013TX68 jelű aszteroida. A hírek szerint, legközelebb 17 ezer kilométerre lesz a Földtől, ami kevesebb, mint a Föld-Hold távolság 5%-a.

loading...

Ez persze a lehető legrosszabb eset, mármint hogy ennyire közel lenne, még az is lehetséges, hogy sokkal messzebb húz el a föld mellett.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Az objektum a csillagászok szerint nagyjából 45 méteres, a tömege 130 ezer tonna lehet, és óránként 52 ezer kilométeres sebességgel tart felénk.

A NASA azt mondta, hogy az ütközés esélye nagyon kicsi, ezért nem kell pánikba esni. Ez pedig nagy szerencse, mert ha mégis nekünk ütközne, az 2,5 megatonnás becsapódást jelentene. Összehasonlításképpen, a második világháborúban elhasznált összes robbanóanyag, beleértve a Japánra dobott két atombombát is, 3 megatonna energiájú volt összesen.

A 2013TX68-at, azért nevezték el így, mert 2013-ban fedezték fel. Akkor a Földtől 2 millió kilométerre húzott el. Legközelebb 2017 őszén fog ismét a Föld mellett elhúzni, a becsapódási esély, akkor is nagyon kicsi lesz. Ezután sokáig nem fogjuk viszontlátni, 2046-ban, majd 2097-ben látogat majd meg újra.

[cn-social-icon]

Read previous post:
ÍME A LEBEGŐ FA - VIDEÓ
ÍME A LEBEGŐ FA – VIDEÓ

Ezt a videót mindenképp látnod kell. [cn-social-icon] Gyönyörű otthoni dekoráció. A Japánok általában rengeteg érdekes dolgot találnak ki, és valósítanak...

VÍZBE RÚGOTT EGY GYEREKET A BUDAPESTI ÁLLATKERT EGYIK DOLGOZÓJA
VÍZBE RÚGOTT EGY GYEREKET A BUDAPESTI ÁLLATKERT EGYIK DOLGOZÓJA

Az állatkert egyik dolgozója a vízbe rúgott egy fiatal fiút. [cn-social-icon] Az eset hatalmas felháborodást keltett. A fővárosi állatkert dolgozójának...

Close