EGY SZAKÉRTŐ SZERINT BÁRMELYIK OKOSTÉVÉ FELTÖRHETŐ

EGY SZAKÉRTŐ SZERINT BÁRMELYIK OKOSTÉVÉ FELTÖRHETŐ
loading...

Egy szakértő szerint minden okostévé feltörhető.

[good_old_share]


A gyártók pedig egyenlőre nem találtak megoldást a problémára.

A biztonsági tanácsadóként dolgozó Rafael Scheel szerint egy egyszerű módszerrel a legújabb okostelevíziókba is be lehet jutni, onnantól pedig szinte bármit meghetünk.
Korábban rengeteg dokumentum szivárgott ki arról, hogy a CIA hogyan tör be okostévékbe, telefonokba, és gépekbe. A szakértők szerint azonban sokkal jobban kell félnünk a rosszindulatú hackerektől, mint attól, hogy a CIA törne be a gépeinkbe.

loading...

Rafael még februárban tartott egy előadást arról, hogy hogyan törhetőek fel az okos eszközeink.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Leginkább az okostévéket emelte ki, ugyanis találtak egy olyan módszert, amivel még a legújabb tévéket is képesek feltörni, ráadásul szinte minden gond nélkül, pillanatok alatt.
A feltöréshez nem kell közel lenni a tévéhez, elég kihasználni az Európában használt digitális földfelszíni televíziózás szabványának sajátosságait a művelethez. Ezen keresztül ugyanis könnyűszerrel lehet bejuttatni a feltöréshez szükséges kódot.

Természetesen az egész műveletet úgy végzik el, hogy a tévé tulajdonosa semmit sem vesz észre belőle.

Aztán innentől kezdve bármit megtehetnek a tévénkkel, könnyedén kémkedhetnek utánunk, irányíthatják, és úgy nagyjából minden meg is tudhatnak rólunk.

loading…


A férfi természetesen le is tesztelte, hogy valóban képes-e így feltörni a tévéket, és rögtön két vadonatúj gyártású okostévével kezdte, hiszen ezeknek kellene a legbiztonságosabbnak lenniük.

Azonban ezeket is könnyedén feltörte, és szerinte nagyjából minden tévé feltörhető ezzel a módszerrel.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások