MEGTÖRIK A BANKÁROK HATALMA?

MEGTÖRIK A BANKÁROK HATALMA?
loading...

MEGTÖRIK A BANKÁROK HATALMA?

[good_old_share]


Újabb szög a dollár koporsójában…

 

Egy lépéssel tovább jutott Kína az arany alapú devizájához, Oroszország pedig az arany alapú elszámoláshoz.
Március 14-től az Orosz Központi Bank irodát nyitott Pekingben. Egymás között többé nem dollár, hanem arany, rubel vagy renminbi alapon fogják a kereskedelmüket elszámolni.

loading...

Kis lépésnek tűnik, de mégis hatalmas jelentőséggel bír: általa felértékelődik az arany és a két deviza iránti kereslet, ami negatívan hat ki az USA dollár árfolyamára.

A dollár jelenleg a világ referencia devizája, emiatt árfolyama sokszorosa annak, mint amennyi indokolt lenne, ha kizárólag az USA reálgazdaságát vennénk hozzá alapul. A dollár árfolyamára “jó hatással bír” az USA hadserege, ugyanis eddig amelyik olajország át kívánt lépni nem dollár alapú elszámolásra, mindig háborúba sodródott (Irak, Líbia) vele. Most azonban két olyan ország állt le a dollárelszámolásról, amelyeket már nem olyan egyszerű katonailag legyőzni, főleg, mert egymás szövetségesei.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Ha sikerülne a világ minden táján hasonlóképpen átállni valami más deviza vagy arany alapú elszámolásra, akkor a dollár és vele együtt az USA gazdasága kártyavárként omlana össze.
Ha többet szeretnél megtudni a petrodollárról, és annak stratégiai jelentőségéről, akkor olvasd el ezeket a cikkeket:

AZ USA ÖSSZEOMLÁSA – AVAGY A NAGY JÁTSZMA.

 

BANKÁROK BAJBAN. ÖSSZEOMLIK A PÉNZÜGYI RENDSZER?

Ez az elszámolás reform kis lépésnek tűnik, de mégis komoly előrehaladás a bankár háttérhatalmi hegemónia megtörése érdekében. A dollár ugyanis egy privát deviza, kibocsátását a szintén privát tulajdonban levő FED végzi, általa tartja sakkban a világ pénzügyeit és gazdaságát egy kis csoport, amelynek bukása az előfeltétele egy jobb és igazságosabb világ kialakulásának. – Vezér-Szörényi László.

[good_old_share]

loading…


Read previous post:
RITKA FELVÉTEL - PALACKBÓL ITATTAK MEG EGY KISZÁRADT KÍGYÓT
RITKA FELVÉTEL – PALACKBÓL ITATTAK MEG EGY KISZÁRADT KÍGYÓT

Palackból itattak meg egy kiszáradt kígyót. [good_old_share] Nem mindennapi esetet rögzítettek. Egy elképesztő felvételre bukkantunk. Bizony nem mindennap fordul elő...

EGY HATALMAS ASZTEROIDA HALAD EL A FÖLD MELLETT A NAPOKBAN
EGY HATALMAS ASZTEROIDA HALAD EL A FÖLD MELLETT A NAPOKBAN

Egy hatalmas aszteroida halad el a Föld mellett a napokban. [good_old_share] Kisebb távcsövekkel is látható lesz a hírek szerint. Időnként...

Close