KITETTEK EGY VAK NŐT A MCDONALD’S-BÓL A VAKVEZETŐ KUTYA MIATT!

KITETTEK EGY VAK NŐT A MCDONALD'S-BÓL A VAKVEZETŐ KUTYA MIATT!

Felháborító eset történt a napokban egy Norvégiai McDonald’s-ban.

[cn-social-icon]

A személyzet távozásra szólította fel a látássérült nőt és kislányát egy dél-norvégiai étteremben, mert vakvezető kutyával mentek be.

Az eset a McDonald's fredrikstadi éttermében történt, ahova a látássérült Tina Marie Asikainen ötéves kislányával, és Rex nevű kutyájával ment be. Kiállták a sorukat, rendeltek, de elfogyasztani már nem tudták az ételt. Nagyjából két percig ültek az asztalnál, aztán odament hozzájuk egy alkalmazott és szólt, hogy a kutyával nem tartózkodhatnak bent, és hagyják el az éttermet.

Askanien hiába magyarázta el azt, hogy a norvég törvények alapján a szabály nem vonatkozik rájuk, akkor is kidobták őket. Pedig a kutya hámján szabályosan és jól láthatóan volt feltűntetve, hogy ő egy vakvezető kutya.

loading...

A nő kiborult, majd sírva hagyta el az éttermet a kislányával és a kutyával együtt. Azt mondta, hogy nagyon megalázó volt, amint tucatnyi ember szeme láttára kiabált vele az alkalmazott. Az utcán rendőrt hívott, hétfőn pedig hivatalosan is feljelenti az étteremláncot. A McDonald's-nak egyébként nem ez az első botrányos esete. A cég norvégiai szóvivője elismerte azt, hogy a vakvezető kutyát be kell engedni.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

[cn-social-icon]

Facebook hozzászólások