HALÁLOS KÓROKOZÓKKAL FERTŐZÖTT BEVÁNDORLÓKAT TALÁLTAK!

HALÁLOS KÓROKOZÓKKAL FERTŐZÖTT BEVÁNDORLÓKAT TALÁLTAK!

Halálos vírussal fertőzött bevándorlókat találtak a szűrések során!

[cn-social-icon]

A helyzet egyre aggasztóbb.

Magyarországra érkező regisztrált menedékkérők között szifiliszt, hepatitisz B-t, hepatitisz C-t, HIV-vírust, paratífuszt és hastífuszt is azonosítottak egészségügyi szűrővizsgálat alkalmával.

Nagyon sok menedékkérő van, így nem szűrnek mindenkit, de sejthető hogy több ember is fertőzött. Ennek ellenére azt mondják, hogy nem tudni hogy van-e járványveszély.

loading...

Az ÁNTSZ arról tájékoztatta a Napi Gazdaságot, hogy az év első felében több mint 2700 menedékkérőn végeztek szűrővizsgálatot. A vizsgálatoknál ennyi ember közül 50-nél pozitív eredmények születtek a fenti fertőző betegségeket illetően. Egyelőre fertőzés gyanúval, 2 alkalommal szállítottak nagyobb számú migránsokat a fővárosi Szent László Kórházba. Az oda szállított emberek többsége, rövid időn belül elhagyhatta a kórházat. Szegeden 18 gyerek közül egynél találtak rotavírust, a többi gyereknél pedig más fertőzés okozhatta a problémákat.

Azoknál a menedékkérőknél, akik hosszabb ideig vannak a kórházban, ugyan azokat az intézkedéseket kell alkalmazni, mint a Magyar állampolgároknál.

Azok esetében, akik menedékstátuszt kérnek, egy bizonyos kormányrendelet szerint az illetékes tiszti főorvosi intézménynek kell eljárni a járványügyi helyzetnek megfelelően különféle orvosi vizsgálatokat elvégeztetve.

Az emberek félelme egyre inkább fokozódik. Nem is beszélve arról, hogy azok az emberek akik segíteni szeretnének a menekülteken, ők is megfertőződhetnek például étel vagy italosztás közben, arról már nem is beszélve hogy a buszokon vagy más tömegközlekedési eszközön mennyi ember tartózkodik egy légtérben.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Bővebb info ide kattintva olvasható! [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások