LEHET HOGY MÉGIS IDEGEN CIVILIZÁCIÓRA BUKKANTUNK

LEHET HOGY MÉGIS IDEGEN CIVILIZÁCIÓRA BUKKANTUNK

Lehet, hogy mégis idegen civilizációra bukkantunk.

[cn-social-icon]

Persze még messze van az, hogy ezt kijelenthessük.

A megtalált bolygóról már korábban volt szó. Akkor azzal magyarázták a csillag körüli furcsa jelenséget, hogy üstökösök keringenek körülötte, azonban most úgy tűnik, hogy ez a magyarázat mégsem állja meg a helyét.

A Földtől 1500 fényév távolságra lévő KIC 8462852 nevű csillagról már korábban is írtunk. Tavaly kiderült, hogy a csillag körül kering valami, amiről akkor azt mondták, hogy még az sincs kizárva, hogy egy idegen civilizáció által épített tárgy lehet.

loading...

A bolygót éveken keresztül figyelték a Kepler távcsővel, és egyértelművé vált az, hogy egy olyan hatalmas objektum kering körülötte, ami időnként eltakarja a bolygó által kibocsájtott fény 22 százalékát.

Több féle lehetséges magyarázat van, az egyik az volt, és ezt tartották eddig a legvalószínűbbnek, hogy a bolygó körül hatalmas üstökösök keringenek, amiket egy másik csillag gravitációja vonzott oda. Így az idegen civilizáció által alkotott építmény elméletét el is felejtették.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Azonban most kiderült, hogy az előbb említett lehetséges magyarázat, szinte lehetetlen. A Louisiana egyetem csillagásza szerint, ugyanis ahhoz, hogy a csillag által kibocsájtott fény 22 százalékát eltakarják az üstökösök, nem kevesebb, mint 648 ezer darab, 200 kilométer széles üstökösre lenne szükség, amik ráadásul együtt mozognak. Ez pedig lehetetlen.

A csillagról csak pár éve vannak felvételek, de akadnak olyanok is, amik a csillag környékén készültek, így az említett csillagász ezeket a felvételeket is tanulmányozta, és nagyon furcsa dolgokat tapasztalt.

Azt vette észre, hogy a csillag viszonylag rövid idő alatt, nagyjából 20 százalékot veszített a fényéből, ami egyáltalán nem jellemző a hozzá hasonló csillagokhoz.

„Mindez problémákat okoz a üstökösökről szóló teóriával kapcsolatban. Sokkal több megfigyelésre, és adatra van szükségünk ahhoz, hogy kiderítsük, mi is folyik ott valójában” Mondta a csillagot felfedező kutatócsoport vezetője.

Persze még nagyon messze vagyunk attól, hogy kijelenthessük, hogy a hatalmas objektumot, vagy objektumokat egy idegen civilizáció alkotta, de az biztos, hogy mostmár több időt és pénzt fognak fordítani a csillag tanulmányozására, és reméljük, hogy egyszer kiderül hogy mi is az az objektum pontosan.

[cn-social-icon]

Facebook hozzászólások