ÍME A FÉM, AMI 99,99%-BAN LEVEGŐ!

Ez a fém, nagyon hasznos lehet a mindennapokban, ha a gyártását komolyabban elkezdik.

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

A Boeing kifejlesztett egy olyan fémet, ami hihetetlenül erős, de mégis könnyebb mint a hungarocell.

Ezt az anyagon elnevezték mikrorácsnak. Erről a szuperfémről már korábban is hallhattunk, hiszen 2011-ben már volt róla szó, amikor sikerült kisebb mennyiségben elkészíteniük a Kaliforniai Egyetem, a Caltech, valamint a Boeing tulajdonában lévő HRL Labs tudósainak.

Most azonban már nagyobb mennyiségben is készül, és erről készítettek egy ismertető videót is, amit érdemes megnézni.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A fém felépítésileg belül rácsos, nagyon hasonlít az emberi csontos üreges felépítéséhez. Így az anyag 99,99%-a levegő, szóval ez tulajdonképpen egy rácsháló. A rácsháló közötti rések 100 mikrométeresek, a rácsfalak pedig 100 nanométer vékonyak. Így sikerült elérniük azt, hogy a fém nagyon erős legyen, de mégis hihetetlenül könnyű. Állítólag tízszer könnyebb mint a hungarocell.

Az alkotói szerint, ez az anyag nagyon hasznos lesz a repülőknél, és más járműveknél is, hiszen az anyag nagy rezgéscsillapító tulajdonsággal rendelkezik.

A videóban azt szemléltetik, hogy ha alaposan beburkolnánk vele egy tojást, majd 25 emelet magasból ledobnánk, a tojás akkor sem törne össze.

Tisztelt Olvasóink!
A Facebook egy ideje korlátozza a nem fizetős postok láthatóságát. Ami azt jelenti, hogy a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnétek az oldalunk frissítéseiről húzzátok az egeret a Facebook oldalatokon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáljátok ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE: https://www.facebook.com/Erdekes
 

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

Szólj hozzá

Hozzászólás