“FÖLDÖNKÍVÜLI” CSALT KI SZÁZMILLIÓKAT A HISZÉKENY ÁLDOZATAITÓL

"FÖLDÖNKÍVÜLI" CSALT KI SZÁZMILLIÓKAT A HISZÉKENY ÁLDOZATAITÓL

„Földönkívüli” csalt ki több száz milliót az áldozataitól.

[good_old_share]


Meglepő lenne, ha nem Magyarországon történt volna.

Természetesen nem igazi földönkívüliről van szó, csak egy szegedi férfiről, aki magát földönkívülinek kiadva rengeteg pénzt csalt ki a hiszékeny áldozatoktól.
Persze más módszerei is voltak, nem csak ezzel próbálkozott.

loading...

Nyolc és fél év börtönbüntetést szabott ki a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy férfira, aki földönkívülinek adta ki magát, és összesen 400 millió forintot csalt ki több sértettől.

Az 54 éves férfi elég szép karriert futott be a börtönbüntetése előtt.

A férfi 2000 őszén költözött szegedre. Eredetileg régiség kereskedő volt, és játékgépek üzemeltetésével is foglalkozott, majd később elkezdte érdekelni a bányászat is.

Ugyan engedélye nem volt rá, de azért szerette volna elkezdeni, így befektetőket keresett.

Természetesen nem állíthatott úgy oda, hogy „Jó napot, bányászattal szeretnék foglalkozni, engedélyem az nincs, de semmi gond, kellene egy kis pénz és nagy bizniszt csinálunk.”

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Ezért egészen más módszerekhez folyamodott.
Voltak akiknek azt állította, hogy egy halastó kialakítására és megépítésére kellene a pénz, másoknak azt mondta, hogy falusi turizmus beindítására keres befektetőket, és voltak olyanok is, akiknek azt állította, hogy hivatalos személyek lefizetésére kellene.

A beszélgetések során rengeteg embert megismert, és megfigyelte, hogy sokan közülük fogékonyak a spirituális és ezotériás kezelésekre, valamint a túlvilági dolgokra, és sokan hisznek közülük a földönkívüliekben is.

Így jött aztán a nagy ötlet.

Nekik azt állította, hogy túlvilági, vagy éppen földönkívüli erőkkel van kapcsolatban, és így csalta ki a pénzt tőlük.

A befolyása alá kerülteknek azt mondta, hogy az életük meghosszabbításához, illetve az életben maradásukhoz, céljaik eléréséhez anyagi és egyéb próbákat kell teljesíteniük. Ezek egy részében a sértetteknek pénzt kellett átadniuk a vádlottnak.

loading…


Azoknak, akik saját forrásból már nem tudták előteremteni a kért összeget rokonaiktól, ismerőseiktől kellett kölcsönöket kérniük. A pénz végül a vádlottnál landolt, a sértettek nagy része pedig teljesen elszegényedett.

Állítólag olyan is volt, hogy a vádlott megfenyegette az áldozatokat, esetenként a tettlegességig is elfajult a dolog.

Így csalt ki a férfi összesen 400 millió forintot az ország különböző pontjain 2004 és 2011 között.

A nyolc és fél éves börtönbüntetés még nem jogerős, mert az ügyben másodfokon eljáró bíróság az egyik vádpontban felmentette, így az ügyész három nap gondolkodási időt kért az esetleges fellebbezés bejelentésére.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások