AZ ÉN TÖRTÉNETEM – ALEXA

AZ ÉN TÖRTÉNETEM - ALEXA.
loading...

Sziasztok, Alexa vagyok. Megosztanám tanulságos történetem.

[cn-social-icon]

Az élet úgy hozta, hogy vásároltunk 2003-ban egy osztatlan közös tulajdonú ingatlanban tulajdoni hányadot, azaz egy sorházban egy számunkra megfelelő lakást.Az eladó arról tájékoztatott, hogy a lakáshoz kizárólagos használattal a lekerített kertrész van, hátul a kertben a többi kertrész. Banki hitelt vettünk fel, amihez használati megállapodás készítése vált szükségessé a tulajdonos társak között.

Ez elkészült, amely tartalmazta, azt a kizárólagos kertrész és a lakás használatát. Az eladóval történt megállapodás szerint a teljes vételár kifizetése előtt beköltöztünk, tekintve, hogy a banknál minden rendben volt, vártuk a folyósítást. Ez napra pontosan egy év elteltével meg is történt.

Az ingatlanon 3 tulajdonos és lakás van velünk együtt. Egy tulajdonos nem lakot az ingatlanban.  A teljes kifizetés után hátramentünk a kertbe, ahonnan a tulajdonos társ elzavart, hogy azt mi nem használhatjuk (a megállapodás szerint 100 m2-rel használnak többet.)

loading...

Veszekedés nem lett, visszatartottuk magunkat, azzal hogy megvárjuk az új tulajdonost, mivel egy lakást épp árultak. Ekkor már birtokvédelmet sem lehetett kérni a használatra, mivel letelt az egy év a szerződéskötéstől. Ekkor már felmerült bennünk, hogy az általunk vásárolt tulajdoni hányadhoz más terület is tartozott, amit elhallgattak.

Irány a Földhivatal, az eladónk vásárlási szerződését szerettem volna megnézni. Persze azt nem lehet az adatvédelmi törvény értelmében. 2008-ban megemelkedett nagymértékben a Ft-hitelünk, ezért a bank javaslatára átváltottuk japán jen hitelre.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Továbbra is álmatlan éjszakák, mire beadtuk a bíróságra a használati megállapodás megváltoztatására vonatkozó keresetünket. Ekkor jött még a válság, amivel nehezen birkóztunk meg, hiszen normális dolognak igazságosnak éreztük, hogy amiért fizetünk, azt használjuk, a helyzet egyre nehezebb lett.

Bíróságon minden tulajdonos társ amnéziás lett, semmire nem emlékeztek. Viszont kiderült, hogy az eladó nem azt adta el nekünk, amit megvásárolt. Azaz egy egyszobás lakás még és lekerített kertrész a lakáshoz tartozott.

Az említett kis lakást megvásárolta a tulajdonos-társ a mi eladónktól, de érdekes módon erről semmi szerződési megállapodás nincs, a tulajdoni hányadok nem változtak.Bírósági ítélet első fokon helyben hagyja a jelenlegi használatot Másodfokon nagy nevetgélés közepette zárt ajtók mögött megszületett az ítélet. A kihirdetés helyben hagyta az elsőfokú ítéletet. Fizethettük az eljárással kapcsolatos költségeket, valamint a tulajdonos-társak ügyvédi költségeit.

Sem az elsőfokú bíróság, sem a másodfokú nem foglalkozott azzal, hogy amit megvásároltunk és fizetjük a hitelt nem használhatjuk, mint tulajdonosnak ehhez jogunk van, nem foglalkozott azzal, hogy az eladónk becsapott, csalt megtévesztett, eskü alatt hazudtak. Tehát, amit a mai napig hitelt fizetünk arra a területre is nincs jogunk használni, mint tulajdonosnak.

Azóta már annak a területnek és lakásnak megint új tulajdonosa van, akivel már nem is kívánunk erről beszélni, de az igazság érzetünk a napi életünket befolyásolja. Az ehhez a lakáshoz tartozó kis lakást a másik tulajdonos társ beépítette, hozzácsatolta a saját lakrészéhez.

Hát ennyi a történet, amit tanulságként, tehetetlenségemben osztottam meg Veletek.

Sok-sok üdvözlettel  Alexa

Ha önnek is van egy olyan izgalmas, vagy megdöbbentő története, amely önnel vagy ismerősével történt, akkor írja meg nekünk név nélkül az elmondom@netextra.hu címre. Fontos, hogy a történet szereplőit is más nevekkel ruházza fel.

A legjobb írásokat megjelentetjük a NetExtra – Ti küldtétek rovatában. [cn-social-icon]

Read previous post:
VIDEÓ A KALIFORNIAI BOZÓTTŰZRŐL
VIDEÓ A KALIFORNIAI BOZÓTTŰZRŐL

Nem mindennapi videót találtunk. [cn-social-icon] Most megnézhetjük azt, hogy milyen is egy hatalmas bozóttűz közelében. Lenyűgöző látvány, ugyanakkor elképesztően félelmetes....

EJTŐERNYŐZÉS, ERNYŐ NÉLKÜL - VIDEÓ
EJTŐERNYŐZÉS, EJTŐERNYŐ NÉLKÜL – VIDEÓ

Ezt minden extrémsportoló megirigyelheti. [cn-social-icon] A videóban látottakat nem sokan mernék megismételni. Az ejtőernyőzés talán a 10 legextrémebb extrémsport között...

Close