JAPÁN KUTATÓK MEGTALÁLTÁK A KOPASZSÁG ELLENSZERÉT

JAPÁN KUTATÓK MEGTALÁLTÁK A KOPASZSÁG ELLENSZERÉT

Japán kutatók megtalálták a kopaszság ellenszerét.

[good_old_share]


Hamarosan rengeteg ember álma válhat valóra.

A világon rengeteg embert érint a kopaszodás, és bizony a legtöbbjük nagyon negatívan éli meg ezt. Nagyjából minden kopaszodó ember kipróbált már valami csodaszert a problémára, azonban nem sok sikerrel jár ebben az esetben az ember.Sokan próbálkoznak a hajnövesztő szerekkel, azonban sosem érik el a kívánt eredményt, mások pedig a hajbeültetéssel próbálkoznak, ami ugyan eredményes, azonban nem akkora a változás, mint amit az ember várna.

loading...

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: https://netextra.hu/newsletter/

A hajbeültetés egyébként egyszerűen működik.

A tarkóból vesznek hajhagymákat, majd ezeket ültetik a kopaszodó területre. Persze a tarkónkról amúgysem igazán hiányzik, így ez fel sem tűnik, azonban sok esetben ezek nem olyan erősek, mint lenniük kellene, és nem is tartanak túl sokáig.

Japán kutatóknak azonban must sikerült egy olyan módszert kifejleszteniük, amiről úgy gondolják, hogy hosszútávon is jó megoldás lehet.

Egyszerű szilikonolaj segítségével, őssejtekből úgynevezett hajtüszőcsírákat, állítottak elő laboratóriumban. Néhány napon belül 5000 csíra növekedett, amely elegendő ahhoz, hogy újra hajjal lássanak el kopasz területeket.

Más módszerekkel legfeljebb 50 szőrtüszőcsírát sikerült egyszerre kitenyészteni.

A Jokohamai Egyetem kutatócsapatát vezető Fukuda Dzsundzsi szerint az új technológia rákos betegeknek és más, kóros hajhullásban szenvedő betegeknek nyújthat segítséget, valamint olyanoknak is, akik esztétikai okokból szeretnének sűrűbb hajat.A kutatók még tesztelik ezt a módszert, de reményeik szerint legkésőbb 5 éven belül tökéletesíteni tudják, és már embereken is kipróbálhatják az új módszert.

A módszer feltalálói abban reménykednek, hogy sok embert érdekelni fog ez az új módszer, és sokan jelentkezni fognak majd a tesztekre.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások