ELKÉPESZTŐ VIDEÓT KÉSZÍTETTEK AZ ORION- KÖDRŐL

ELKÉPESZTŐ VIDEÓT KÉSZÍTETTEK AZ ORION- KÖDRŐL

Elképesztő videót készítettek az Orion-ködről.

[good_old_share]


Ennyire részletesen még sosem láthattuk.

Az Orion-köd tőlünk 1350 fényévre fekszik, és a hatalmas csillagköd mindössze 2 millió éves, így remeg lehetőségünk van arra, hogy az Orion-ködben tanulmányozzuk a csillagformálódást, így egy pontosabb képet kaphatunk erről, hogy hogyan is zajlik ez, és hogy mi történt akkor, amikor a nap „megszületett” ami nagyjából 4,6 milliárd évvel ezelőtt történt.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: https://netextra.hu/newsletter/

A szakemberek pedig most készítettek egy látványos videót, amin elemzik az Orion-ködöt. A teleszkópok felvételeinek, és az egyéb információknak köszönhetően, készítettek egy 3D-s filmet, amin mi is megcsodálhatjuk a hatalmas ködöt részletesen.

loading...Korábban ennyire részletesen még sosem mutatták be, ezért ez egy abszolút hiánypótló videó, ami segíthet jobban megérteni az univerzumot, és érzékelhetjük, hogy mennyire apróak is vagyunk.

A felvételen látható legfényesebb régió a Trapéz csillaghalmaz, amely tálszerű mélyedést alakít ki a hideg, molekuláris hidrogénből és porból álló ködben.

A halmazban rendkívül fiatal égitestek helyezkednek el. A szakértők először a régió „domborzatát” alakították ki, majd erre a felületre illesztették rá a Hubble és a Spitzer űrteleszkópok képeit.

Előbbi teleszkóp a forró, látható fényben megfigyelhető objektumokat elemzi, míg utóbbi a hűvösebb, infravörös tartományban észlelhető objektumokat vizsgálja. A két űrtávcső adatait együtt felhasználva sokkal komplexebb képet kaphatunk a ködről.Egy ilyen videó láttán mindig elgondolkodik az ember, hogy mennyire apró, egy ilyen hatalmas univerzumhoz képest.

Ha tetszett a videó oszd meg másokkal is.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások