ELKÉPESZTŐ VIDEÓT KÉSZÍTETTEK AZ ORION- KÖDRŐL

ELKÉPESZTŐ VIDEÓT KÉSZÍTETTEK AZ ORION- KÖDRŐL
loading...

Elképesztő videót készítettek az Orion-ködről.


Ennyire részletesen még sosem láthattuk.

Az Orion-köd tőlünk 1350 fényévre fekszik, és a hatalmas csillagköd mindössze 2 millió éves, így remeg lehetőségünk van arra, hogy az Orion-ködben tanulmányozzuk a csillagformálódást, így egy pontosabb képet kaphatunk erről, hogy hogyan is zajlik ez, és hogy mi történt akkor, amikor a nap „megszületett” ami nagyjából 4,6 milliárd évvel ezelőtt történt.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: https://netextra.hu/newsletter/

A szakemberek pedig most készítettek egy látványos videót, amin elemzik az Orion-ködöt. A teleszkópok felvételeinek, és az egyéb információknak köszönhetően, készítettek egy 3D-s filmet, amin mi is megcsodálhatjuk a hatalmas ködöt részletesen.

loading...Korábban ennyire részletesen még sosem mutatták be, ezért ez egy abszolút hiánypótló videó, ami segíthet jobban megérteni az univerzumot, és érzékelhetjük, hogy mennyire apróak is vagyunk.

A felvételen látható legfényesebb régió a Trapéz csillaghalmaz, amely tálszerű mélyedést alakít ki a hideg, molekuláris hidrogénből és porból álló ködben.

A halmazban rendkívül fiatal égitestek helyezkednek el. A szakértők először a régió „domborzatát” alakították ki, majd erre a felületre illesztették rá a Hubble és a Spitzer űrteleszkópok képeit.

Előbbi teleszkóp a forró, látható fényben megfigyelhető objektumokat elemzi, míg utóbbi a hűvösebb, infravörös tartományban észlelhető objektumokat vizsgálja. A két űrtávcső adatait együtt felhasználva sokkal komplexebb képet kaphatunk a ködről.Egy ilyen videó láttán mindig elgondolkodik az ember, hogy mennyire apró, egy ilyen hatalmas univerzumhoz képest.

Ha tetszett a videó oszd meg másokkal is.

loading…


Read previous post:
EGY OROSZ CÉG FELLENDÍTENÉ AZ ŰRTURIZMUST
EGY OROSZ CÉG FELLENDÍTENÉ AZ ŰRTURIZMUST

Egy Orosz cég fellendítené az űrturizmust. Hamarosan mi is eljuthatunk az űrbe, ha van rá elég pénzünk. Egy Orosz cég,...

KÍNÁBAN 9 ÓRA ALATT ÉPÍTETTEK FEL EGY VASÚTÁLLOMÁST - VIDEÓ
KÍNÁBAN 9 ÓRA ALATT ÉPÍTETTEK FEL EGY VASÚTÁLLOMÁST – VIDEÓ

Kínában 9 óra alatt építettek fel egy egész vasútállomást. Elképesztő teljesítmény. A Kínai munkatempó elképesztő, és ezt most videón is...

Close