A SÁRKÁNYGYÍKOK VÉRÉBEN LEHET A BAKTÉRIUMOK ELLENI FEGYVER

A SÁRKÁNYGYÍKOK VÉRÉBEN LEHET A BAKTÉRIUMOK ELLENI FEGYVER
loading...

A sárkánygyíkok vérében lehet a baktériumok elleni fegyver.


Rengeteg baktériumot hordoznak, rájuk mégsem hat semmi.
A komodói varánuszok egyes fehérjetöredékeinek olyan mikrobapusztító tulajdonságai vannak, amelyek segítségével a varánuszok szinte minden baktériumot el tudnak pusztítani, és teljesen védve vannak ellenük.

loading...

A szakértők úgy gondolják, hogy a varánuszok segíthetnek minket abban, hogy olyan antibiotikumokat fejlesszünk ki, amik még a legszívósabb baktériumokat is elpusztítják.

A komodói óriásgyík a világ legnagyobb élő szárazföldi hüllője. Akár 3 méter hosszúra is megnőhet, testtömege pedig a 160 kilogrammot is elérheti.

Az óriásgyík Indonézia kisebb szigetein fordul elő, és igazából azon a területen nincs ellenfele. A komodói sárkánygyík a saját élőhelyén egy csúcsragadozónak számít.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Hatalmas mérete ellenére nagyon gyorsa. Általában kisebb állatokat fogyaszt, de nem okoz gondot a nagyobb állatok megölése sem, így könnyedén elintézi a szarvasokat és a vaddisznókat is, de az is előfordul, hogy elejt egy-egy majmot.

A gyík szájában pedig 57 féle baktérium található, és mind az 57 igen veszélyes külön-külön is, nemhogy így egyben. Így ha megharapna egy állatot, de nem sikerülne megölnie, az állat akkor is meghal, ráadásul hatalmas szenvedéssel.

A varánuszoknak azonban egyáltalán nem okoznak gondot ezek a baktériumok, hiszen ők védve vannak ellenük a vérüknek köszönhetően.

Egyenlőre nem tudni, hogy a varánuszok hogyan hordozzák ezeket a baktériumokat. Egyes elméletek szerint a dögevéssel kerül a szervezetükbe, mások pedig így gondolják, hogy a szennyezett víz fogyasztásával kerülnek az élőlény szervezetébe.
Most egy nagyon fontos kutatást végeztek. Orvosok egy csoportja vérmintákat gyűjtött a komodói sárkánygyíkoktól, és több fajta vizsgálatnak is alávetették őket.

Az orvosok a vizsgálatok után a vért több baktériummal is letesztelték, és a tesztek eredménye alapján nagyon úgy tűnik, hogy a gyíkok vére szinte minden baktériumot képes legyőzni.

Egyenlőre még nem teljesen tiszta, hogy ez hogyan lehetséges, de további kutatásokat fognak végezni, és abban bíznak, hogy ezeknek a kutatásoknak a segítségével képesek lesznek a jövőben olyan gyógyszereket készíteni, amikkel az olyan betegségeket is legyőzhetik, amikre eddig nem volt ellenszer.

Most azt kezdik el vizsgálni, hogy vajon hogyan termelődnek ezek az anyagok.
[apss_share]

loading…


Read previous post:
AZ ORSZÁG, AHOL NINCS CIGARETTA, ALKOHOL ÉS DROG
AZ ORSZÁG, AHOL NINCS CIGARETTA, ALKOHOL ÉS DROG

Az ország, ahol nincs cigaretta, alkohol és dohányzás. Amit Izlandon elértek, azt máshol nem voltak képesek. Valószínűleg sokan elgondolkodtak már...

A LEGNAGYOBB RENDŐRBAKIK - VIDEÓ
A LEGNAGYOBB RENDŐRBAKIK – VIDEÓ

A legnagyobb rendőrbakik egy videón. Vicces videó. Néha megmutatunk néhány vicces videóösszeállítást bakikról, vagy éppen olyan emberekről, akik hihetetlen dolgokra...

Close