EZT LÁTOD, HA LEÜLSZ A POKOL KAPUJA MELLÉ – VIDEÓ

loading...

Ezt látod, ha leülsz a pokol kapuja mellé.


Gyönyörű videó.
Valószínűleg sokan hallottak már a pokol kapujának nevezett kráterről, de ha esetleg mégsem, akkor most megismerik.

loading...

1971-ben a szovjetek bányafúrásba kezdtek a Karakum-sivatag közepén, ami végül rosszul sült el. Az történt, hogy a kísérleti fúrások alatt a fúró elért egy nagyobb méretű földalatti kamrát, melynek következtében a felszín beomlott.

A beomlás következtében egy 60 méter széles, és 20 méter mély kráter keletkezett, a föld alá szorult metán pedig felszabadult.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Természetesen így nem folytathatták a fúrást a felszabadult metán miatt, így rövid tanakodás után arra jutottak, hogy begyújtják a metánt, ami aztán majd elég, és néhány hét múlva folytathatják a fúrást.

Nos, a terv nem jött be, ugyanis úgy számoltak, hogy a metán majd néhány hét múlva elég. Hát ebből a néhány hétből az lett, hogy a kráter már 46 éve lángol, és fogalmuk sincs, hogy hogyan lehetne megoldani ezt a problémát.

A helyiek pedig elnevezték a hatalmas krátert a pokol kapujának.

A lángoló katlan Darvaza falu közelében, Türkmenisztán középső részén, egy igen nehezen megközelíthető területen található, azonban annyira látványos jelenség, hogy a nehézségek ellenére is több százan keresik fel évente, hogy gyönyörködjenek benne.
A kráterből áramló hőség a közelben csak nagyon rövid ideig elviselhető, azonban ez sem tántorítja el az embereket, hiszen a látvány elképesztő.
loading…


Szólj hozzá

Hozzászólás