AZ ORSZÁG, AHOL NINCS CIGARETTA, ALKOHOL ÉS DROG

AZ ORSZÁG, AHOL NINCS CIGARETTA, ALKOHOL ÉS DROG
loading...

Az ország, ahol nincs cigaretta, alkohol és dohányzás.


[good_old_share]

Amit Izlandon elértek, azt máshol nem voltak képesek.
loading...

Valószínűleg sokan elgondolkodtak már azon, hogy hogyan lehetne elérni azt, hogy egy országban sokkal kevesebben használjanak kábítószereket, dohánytermékeket és persze kevesebben fogyasszanak alkoholt.

Ugyan ez szinte megoldhatatlannak látszik, de bebizonyosodott hogy mégsem az, persze ehhez egy egész országnak össze kell fognia, új törvényeket alkotni, és szigorúan betartatni azokat.

Izlandon az utóbbi húsz évben meglepő mértékben csökkent a kamaszkori dohányzás, alkoholfogyasztás és droghasználat.

Míg például 1998-ban a szigetországbeli tizenöt-tizenhat évesek 42 százaléka nyilatkozott úgy, hogy berúgott az elmúlt hónapban, addig 2016-ban már csak 5 százalékuk. Mára pedig már csak 3 százalékuk dohányzik naponta.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Így van ez az alkoholfogyasztással, és a drogfogyasztással is. Hogy hogyan érték ezt el?

Egy Amerikai professzor kutatásának köszönhetően sikerült mindezt elérniük. A professzor rájött, hogy ezt hogyan lehetne megoldani, az Izlandiak pedig hajlandóak voltak mindezt kipróbálni, és hatalmas siker lett az eredménye.
Kiderült, hogy azok a kamaszok, akik valamilyen szervezett szabadidős tevékenységben vettek részt, sokkal ritkábban dohányoztak, ittak vagy drogoztak. Mindez azzal is összefüggést mutatott, hogy mennyi időt töltenek a kamaszok a szüleikkel.

Tehát több szabadidős tevékenységet biztosítottak a számukra, és azt ajánlották a szülőknek, hogy próbáljanak meg minél több időt a gyerekeikkel tölteni.

A t9rvények is módosításra kerültek, és sokkal szigorúbban is vették őket. A dohánytermékeket nem adhatták el 18 éves kor alatt, és alkoholt sem adhattak 20 év alatti fiataloknak, valamint az alkoholfogyasztás illegálisnak is minősült 20 éves kor alatt.

Ezek mellett pedig betiltották a dohánytermékek és az alkoholok reklámozását is.

Állami támogatást kapott rengeteg sportklub, zeneiskola, művészeti és táncklub, kifejezetten abból a célból, hogy a gyerekek értelmesen töltsék az idejüket.

Így a fiatalok a hétvégi iszogatások helyett inkább ró programokra, például korcsolyázás, ping-pongozás, bowlingozás és hasonlók, és a legtöbb dolgot teljesen ingyen csinálhatták.
A legtöbben pedig sokkal inkább töltötték ezzel az idejüket, így nagy mértékben csökkent az alkoholfogyasztás is.

Ennek a programnak viszont volt egy durva része is, a 13 és 16 év közötti fiatalok ugyanis nem lehettek kint az utcán este 10 után télen, nyáron pedig éjfél után.

[apss_share]

loading…


Read previous post:
A LEGNAGYOBB RENDŐRBAKIK - VIDEÓ
A LEGNAGYOBB RENDŐRBAKIK – VIDEÓ

A legnagyobb rendőrbakik egy videón. [good_old_share] Vicces videó. Néha megmutatunk néhány vicces videóösszeállítást bakikról, vagy éppen olyan emberekről, akik hihetetlen...

ENNYI IDŐBE TELNE ELJUTNI AZ ÚJONNAN FELFEDEZETT BOLYGÓKRA
ENNYI IDŐBE TELNE ELJUTNI AZ ÚJONNAN FELFEDEZETT BOLYGÓKRA

Ennyi időbe telne eljutni az újonnan felfedezett bolygókra. [good_old_share] Elég valószínű, hogy az eljutás nem mostanában lesz. Szerda este bejelentette...

Close