INTERNETADÓ: ITT MEGNÉZHETED, HOGY MENNYIT KELL FIZETNED!

INTERNETADÓ: ITT MEGNÉZHETED, HOGY MENNYIT KELL FIZETNED!
loading...

INTERNETADÓ: ITT MEGNÉZHETED, HOGY MENNYIT KELL FIZETNED

 

Az egész Magyarországi internetes társadalmat megdöbbentette a hír, miszerint jövőre brutális mértékű internetadót kell majd fizetnünk.

Amint arról korábban ár beszámoltunk, jövőre a kormány kiterjeszti a távközlési különadót az internetre is, így biztos, hogy 2015-ben sokkal drágább lesz majd az internetezés is.  Így érdemes kipróbálni a számítógépekre, mobilokra és táblagépekre is az ingyenesen telepíthető programokat, amelyek mérik webes adatforgalmunkat, így ezek révén már előre tudhatjuk, hogy mennyit netezünk egy hónap alatt, és így mennyi adót kell majd fizetnünk az adatforgalmunk alapján.A kormány döntését Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jelentette be a jövő évi adócsomagról szóló sajtótájékoztatóján. Mivel az internetadó mértéke rendkívül magas – (valóban brutális), ezért máris több Facebook oldalon tiltakozás szerveződik az internetadó ellen, hiszen minden megkezdett gigabájtnyi adatforgalmazás után 150 forintos adókötelezettséget ír elő a jövőre életbe lépő szabályozás.

A hatalmas adómérték miatt egyértelműen fontos tudni, hogy ezek után mivel lehet ingyen mérni az internetes adatforgalmunkat windowsos számítógépeken, iPhone-okon, iPadeken, valamint androidos okostelefonokon és táblagépeken.

Windowsos számítógépre az innen letölthető NetWorx tűnik a legjobb választásnak. Rendkívül egyszerű program, amelyet egy perc alatt telepíthetünk, és jó hír, hogy a magyar nyelvet is kiválaszthatjuk, így igen egyértelmű és könnyű a kezelése.

loading...

Telepítés után érdemes beállítani, hogy mennyi az az adatforgalom, amely fölé nem szeretnénk kerülni.A programban azt is beállíthatjuk, hogy a limit hány százalékánál figyelmeztessen minket a számítógépünk.

Az adó bevezetése után az okostelefonokon és táblagépeinken is érdemes lesz figyelni az adatforgalom alakulására, erre az Androidra, valamint az iPhone-ra és iPadre is letölthető My Data Manager alkalmazást ajánljuk.Az alkalmazáson belül először jó beállítani, hogy mely időszakban (nap, hét, hónap, vagy adott naptól történő 30 napban) akarjuk figyelni az internetes adatforgalmunkat, és azt is, hogy milyen limitet szeretnénk alkalmazni a mobilos netezésben.Nagyon fontos, hogy a minket érdeklő adatokat külön is ellenőrizhetjük a mobilnet-, a wifi- és roaming-használat során. Ezek a tippek fontosak lehetek a barátaidnak is ezért kérlek, hogy oszd meg velük is. – NetExtra

Read previous post:
HASZNOS TANÁCSOK - DOLGOK AMIK ÁLLANDÓ ROSSZKEDVET OKOZHATNAK!
DOLGOK AMIK ÁLLANDÓ ROSSZKEDVET OKOZHATNAK!

Gyakran tapasztalhatjuk magunkon, hogy vannak olyan napok amikor minden jól indul és azt érezzük hogy semmi sem ronthatja el a...

DOLGOK AMIK LEGJOBBAN ÖREGÍTENEK!
DOLGOK AMIK LEGJOBBAN ÖREGÍTENEK!

Rengeteg dolog segíti elő az öregedést, de talán ez az 5 dolog az, ami a leginkább öregíti az emberi szervezetet....

Close