JÖN AZ E-KÁRTYA – CSAK EGY LÉPÉSRE VAGYUNK A BŐRÜNK ALÁ ÜLTETHETŐ CHIPTŐL

JÖN AZ E-KÁRTYA - CSAK EGY LÉPÉSRE VAGYUNK A BŐRÜNK ALÁ ÜLTETHETŐ CHIPTŐL.

JÖN AZ E-KÁRTYA – CSAK EGY LÉPÉSRE VAGYUNK A BŐRÜNK ALÁ ÜLTETHETŐ CHIPTŐL

A szép új világ..

Jön az e-kártya! [cn-social-icon]

Globalizált világunkban egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy megvalósuljon egy olyan életmód, amely természetesként éli meg azt a tényt, hogy egy bőrünk alá ültetett chip szolgál az azonosításunkra.

Ez a chip kivált majd minden eddigi okmányt (személyi igazolványt, lakcímkártyát, jogosítványt…) és hamarosan a bankszámlánkat is csak ezen keresztül érhetjük majd el.

Ha ez nincs, te sem létezel!Ezt a kijelentést sokan kétkedve fogadják, pedig ami számunkra (most még) sci-fi, az Svédországban, az Epicenter nevű irodakomplexumban már a valóság. Az alkalmazottak bőre alá (nem éppen fájdalommentes módon) beinjekciózott RFID lapkával kap jogosultságot az épületben való közlekedésre. Ezzel indul a nyomatató, nyílnak az ajtók, és a mozgásodat is szorgalmasan jegyzeteli a rendszer.

Mi így gondoljuk: Első lépés az e-kártya – amit tudnunk kell

loading...

2015-05-19-én benyújtotta a Magyar kormány a parlamentnek az e-kártya bevezetéséhez szükséges törvényjavaslatot. Az e-kártya a személyi igazolványt, a lakcímkártyát, az adókártyát, a társadalombiztosítási kártyát és – például a schengeni övezeten belüli utazásnál – az útlevelet egy okmányba vonja össze, és kibővíthető közlekedési kedvezmények igénybe vételére, vagy akár diákigazolványként is használható.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Fontos információ, hogy – nem olvasható formában – tartalmazza azt a tény is, ha korlátozzák a tulajdonos külföldre utazását, valamint egy, a fontosabb adatok gépi olvasására alkalmas adatsort.

Utólag kiderült, hogy a kártyára kerül még egy olyan, optikailag olvasható adattároló kód, amely tartalmazza a polgár ujjnyomatát és az elektronikus aláíráshoz szükséges adatot is.

Komoly figyelmeztetés!

A Nemzeti Egységes Kártyarendszer bevezetéséről már 2012-ben tervek készültek. Akkor az interneten rengeteg szkeptikus (és fizetett bértollnok) „anyázta”, és uszítással vádolta azokat, akik előrevetítették a sötét jövőt. És tessék, az akkori jövő ma már valóság! Ha ilyen ütembenhaladnak a dolgok, és törvénymódosításokkal a hatalom számára egyre könnyebben elérhetőek lesznek adataink, vagy éppen a szabad mozgásunk is korlátozhatóvá válik, akkor fel kell tennünk a kérdést: Ma még „csak” kedvenc háziállataink bőre alá ültetnek chip-et. És Holnap… (!?) [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások