RENGETEG KISMAMA FOGYASZT DROGOKAT

RENGETEG KISMAMA FOGYASZT DROGOKAT
loading...

Évente rengeteg kismama fogyaszt drogot.

[cn-social-icon]

Eddig is tudható volt, hogy sok kismama használ különböző kábítószereket, azonban a hírek szerint súlyosabb a helyzet, mint gondoltuk.

Mostanában megszaporodtak a droggal kapcsolatos cikkek, ennek az oka pedig az, hogy csütörtök éjszaka és péntek délelőtt Törökszentmiklósról több embert súlyos állapotban vittek kórházba, miután egy veszélyes, új kábítószert fogyasztottak. A drogmérgezés végül tragédiába torkollott, mert a súlyos, tömeges túladagolás két várandós nőt is érintett: császármetszéssel világra jött újszülöttjeik elvesztették az életüket, a két nőt azóta is gép lélegezteti.

loading...

Van egy Klub, ami a droghasználó nőket segíti, a nevük Józan Babák Klub. Ők azzal foglakoznak, hogy a drogfogyasztó kismamáknak, esetleg anyáknak segítsenek, és megpróbálják őket helyesebb irányba terelni. Ők most arra hívták fel a figyelmet, hogy Magyarországon nincs, és nem is volt még eddig egy olyan egészségügyi protokoll sem, ami a drogfogyasztó várandós nőket segítette volna, esetleg ellátta volna  őket.

És persze erre kialakított egészségügyi intézmény sincs az országban, pedig nagyon nagy szükség lenne rá, hiszen rengeteg kismama fogyaszt az országban kábítószereket.

A szervezet szerint pontosan nem lehet megmondani a drogfogyasztó kismamák számát, de rengeteg eset van. A szakértők becslése szerint nagyjából több százan használnak rendszeresen kábítószert vagy alkoholt, alkalmanként pedig több ezren, ez a szám magában foglalja a kábítószereket használó kismamákat, és azokat is, akik alkoholt fogyasztanak.

De a legszörnyűbb szám talán a dohányzó kismamáké, hiszen évente legalább tízezer kismama dohányzik folyamatosan a terhesség alatt. A dohányzás, az alkohol és a drogok pedig nagyon nagy károkat okozhatnak a magzatoknak.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Zacher Gábor, a Honvéd Kórház főorvosa korábban azt nyilatkozta, hogy „egy várandósként drogot használó nő semmiféle felelősségérzettel nem bír, nem ismeri fel valójában ezt a helyzetet”

Ezzel a Józan Babák Klub nem ért egyet. Ők azt tapasztalták, hogy a náluk megjelenő várandós nők, pontosan tisztában vannak a helyzet súlyosságával, és próbálnak tenni ellene.

Persze ez tényleg igaz lehet azokra a kismamákra nézve, akik megjelennek egy ilyen szervezetnék és segítséget kérnek. Azonban azok a kismamák, akik nem jelennek meg, valószínűleg tényleg nincsenek tisztában a helyzetükkel.

Hozzá kell tennünk, hogy a Józan Babák Klub 2006 óta rengeted drogfogyasztó kismamával foglalkozott, és egyetlen esetben sem történt haláleset, ami azt bizonyítja, hogy a megjelent kismamákat szakszerűen látták el, és rengeteget segítettek nekik. Mivel Magyarországon nincs erre a célra létrehozott intézmény, így örülhetünk, hogy létezik a Józan Babák Klub, hiszen legalább ők tudnak segíteni azoknak a nőknek, akik tényleg felismerik a helyzetüket, és hajlandóak segítséghez fordulni.

 „Meggyőződésünk, hogy a droghasználat miatt veszélyeztetett magzatok egészségét, olykor életét elsősorban azzal védelmezhetjük, ha minden várandós nő számára megismertetjük az igénybe vehető ellátásokat, és bizalmat ébresztünk azok iránt. Ez mindannyiunk feladata és kötelessége, különösen is hivatásos segítőként.”

[cn-social-icon]

Read previous post:
GYORSAN TERJED A ZIKA VÍRUS
GYORSAN TERJED A ZIKA VÍRUS

Hatalmas tempóban terjed a Zika vírus. [cn-social-icon] Már szinte az egész világon tartanak a vírustól, ami leginkább a terhes nőkre...

RENGETEG MIGRÁNS GYERMEK TŰNIK EL
RENGETEG MIGRÁNS GYERMEK TŰNIK EL

A hírek szerint rengeteg kiskorú migráns tűnik el. [cn-social-icon] Az eltűnésükről és a hollétükről nem tudni semmit. A legtöbb esetben...

Close