GYORSAN TERJED A ZIKA VÍRUS

GYORSAN TERJED A ZIKA VÍRUS

Hatalmas tempóban terjed a Zika vírus.

[cn-social-icon]

Már szinte az egész világon tartanak a vírustól, ami leginkább a terhes nőkre veszélyes.

A Guatemalai egészségügyi hatóságok 105 emberről tudnak, akiket a Zika vírus fertőzött meg. Venezuelában pedig állítólak 100 betegnél súlyos következmények léptek fel.

Guatemalában november 23-án regisztrálták az első, Zika-vírussal fertőzött beteget, a járványügyi hivatal pénteki összesítésében pedig már 105 betegről adott hírt, azzal a megjegyzéssel, hogy feltehetően háromszor ennyien lehetnek még, akik megbetegedtek, de nem fordultak orvoshoz.

loading...

Ez pedig azt jelenti, hogy a vírus nagyon gyorsan terjed, ami persze nem meglepő, hiszen a vírust szúnyogok terjesztik, és sajnos a szúnyogok ellen nagyon nehéz védekezni.

Venezuelában pedig már 4700 fertőzött beteg van, a hírek pedig arról szólnak, hogy a 4700 beteg közül 255-nél állítólag súlyos szövődmények léptek fel. Állítólag az alsó végtagok bénulásával kezdődik, majd később átterjed a karokra és más testrészekre, ezen kívül érintheti a légzőszervet, ami fulladásos halálhoz vezethet.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Persze ezt nem kell biztosra venni, hiszen egyenlőre úgy tudni, hogy a Zika vírus nem okoz ilyen szövődményeket, és lehet hogy ezeknél a fertőzötteknél, valami más betegség is közrejátszott.

Az Egészségügyi Világszervezet szakértői tanácskozást hívott össze a robbanásszerűen kitört vírus miatt, amiről azt mondták, hogy az már több mint egy egyszerű fenyegetés.

A brazil egészségügyi minisztérium szerdán közölte, hogy az elmúlt hónapokban 4120 esetben merült fel csecsemőknél a kóros kisfejűség, orvosi nevén a mikrokefália gyanúja, de az eddig elvégzett több száz laboratóriumi vizsgálatból csak 270 alkalommal azonosították a Zika-vírust az érintett csecsemőknél, 462 esetben pedig kizárták a kórokozó jelenlétét.

Tehát még mindig nem egészen biztos az, hogy a vírus okozza a kisfejűséget, de persze jobb félni, mint megijedni. De mivel még ez sem bizonyított teljesen, ezért egyenlőre nem kell attól tartanunk, hogy a vírus bénulást okozna, hiszen erre még kevés példa van.

[cn-social-icon]

Facebook hozzászólások