MIÉRT ELŐNYÖSEBB A BAL OLDALUNKON ALUDNI?

MIÉRT ELŐNYÖSEBB A BAL OLDALUNKON ALUDNI?

Miért előnyösebb a bal oldalunkon aludni?

[good_old_share]


Valóban előnyös egyáltalán?

Erről már régóta vitatkoznak a szakértők, de a legtöbben egyetértenek abban, hogy a bal oldalunkon való alvás tényleg hasznosabb, mint ha a jobb oldalunkon alszunk.Állítólag ez segíthet az alvászavarokon is, ugyanis az emberek könnyebben elalszanak a bal oldalukra fordulva.

loading...

Rengetegen szenvednek alvászavarban, amire az első megoldás az lehet, ha megpróbálunk a bal oldalunkon elaludni. Persze ez nem mindenkinél válik be, de sok embernek elég csupán ennyi is. Az alvászavarban szenvedők nagy része magas vérnyomással küzd, nagyobb a súlygyarapodás esélye, és az állandó kialvatlanság ingerültséget és depressziót is eredményezhet.

Sokan nem is gondolják, hogy a rossz pózban való alvás mennyit árthat, és hogy mennyit segíthet az, ha átállunk egy sokkal jobb alvási pózra. Persze az alvászavarban nem mindenkinek fog segíteni, de egy próbát megér, ráadásul bizonyítottan vannak pozitív hatásai, ha a bal oldalunkon alszunk.

Nézzük meg, hogy mi az, amiben a szakértők is egyetértenek.

Enyhíti a gyomorégést

Ha éppen egy kiadós vacsorát fogyasztottál el, és valamivel többet ettél a kelleténél, akkor gyomorégést tapasztalhatsz lefekvéskor is. Ha a bal oldaladra fekszel le a jobb helyett, az könnyíthet a kellemetlen érzésen.

Horkolás ellen

Egy nagyon kellemetlen tünet, amin könnyedén lehet segíteni azzal, hogy a bal oldalon próbálsz meg elaludni. Kifejezetten hasznos obstruktív alvási apnoe szindrómában szenvedőknél, akik alvás közben légzési kimaradásokat tapasztalnak.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netextra.hu/newsletter/

Nyirokrendszer támogatása

A nyirokrendszer szerepe rendkívül fontos az anyagcserénk és az immunstátuszunk szempontjából. A bal oldalon történő alvás stimulálja a méreganyagok kiszűrését, a nyirokfolyadék áramlását, ezzel megelőzve a jövőbeni problémák felbukkanását.Javítja a szív egészségét

A bal oldalon történő alvás a szív egészségét is támogatja. Dr. John Douillard szerint, ha a bal oldalunkon alszunk. Szerinte a bal oldalon való alvás sokkal jobb hatást gyakorol a szívünkre, mintha a jobb oldalunkon alszunk.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások