MEGHALT A BETEG? “PERELJEN A CSALÁD HA AKAR” FELHÁBORÍTÓ VIDEÓ

MEGHALT A BETEG? "PERELJEN A CSALÁD HA AKAR"

Meghalt egy idős nő, miután az orvosok a műtét után a szívén felejtettek egy hatalmas gézkendőt.


[good_old_share]

A kórház azt mondta, hogy a család pereljen, ha akar.

18 nappal a műtét után meghalt az az 59 éves asszony, akinek egy hatalmas gézdarabot felejtettek a szívburkán.
A kórház korábban kártérítést fizetett volna, azonban a családnak ez nem volt elég, így már nem ismerik el a felelősséget.

loading...

Az asszonyt sürgős szívműtét miatt vitték be a Honvéd kórházba 3 évvel ezelőtt. A műtét után az orvosok a szívburkán felejtettek egy hatalmas, 40×40 centis gézkendőt.

Az esetről a Tények egyik riportjában hallottunk.

Az asszony a műtét után 18 nappal elhunyt, a gézkendőt pedig a boncolás közben vették észre. Az is kiderült, hogy a gézkendő körül minden be volt gyulladva. A boncolást azonnal abba is hagyták, és értesítették a családot, és a rendőrséget is.

A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben, ám azt nem tudták pontosan megállapítani, hogy az ott felejtett gézkendő miatt hunyt-e el a nő, ezért nem vonták felelősségre a kórházat, pedig a szakértők szerint hatalmas orvosi hiba történt.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A Tények riportjából az is kiderült, hogy a kórház a kezdetekben elismerte a felelősségét, és kártérítést ajánlott a családnak, azonban a család szerint ez egy megalázóan alacsony összeg volt, így nem fogadták el.

A kórház erre azt mondta, hogy mégsem biztos, hogy ők hibáztak, és a család pereljen, ha akar.

A Tények megkereste a Honvéd kórházat is, azonban egyelőre nem kaptak választ.
Sajnos a világban rengeteg orvosi hiba történik, azonban érthetetlen az, hogy egy 40×40 centis gézkendőt hogyan nem vesznek észre az orvosok. Önnek mi a véleménye az esetről? Írja meg nekünk kommentben.
Facebook hozzászólások