MÁRIS MILLIÓKAT HOZTAK AZ ÚJ TRAFFIPAXOK

MÁRIS MILLIÓKAT HOZTAK AZ ÚJ TRAFFIPAXOK
loading...

Milliókat hoztak az új traffipaxok szinte a beüzemelést követően.

[good_old_share]

Az autósoknak nagyon oda kell figyelniük.

Kedden reggel megkezdte a működését a Véda közúti intelligens kamerarendszer. A hírek szerint, már az első két órában közel száz szabálysértés történt.

loading...

Az Országos Rendőr főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának vezetője kedd délelőtt egy solymári fix telepítésű komplex közlekedési ellenőrzési pont közelében tartott sajtótájékoztatót.

Az interjúból kiderült, hogy már az első két órában közel száz szabálysértés történt. Egyébként 134 útszakaszon 365 új fix telepítésű traffipax található.

Ha a közel száz szabálysértést csak 30 ezer forintos bírsággal számoljuk, az akkor is közel 3 millió forintnyi bírságot jelent, ami két óra alatt egy elég nagy szám.

Az indulást több mint két év munka előzte meg. Az előkészítés azért tartott ennyi ideig, mert egy nagyon összetett informatikai rendszerről van szó, és bonyolult eszközök pontos összehangolását kellett elvégezni.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Úgy tűnik, hogy a jogsértések feldolgozását el tudja látni a rendőrség, mert az eszközök helye jól lett megtervezve és jól sikerült az ahhoz kapcsolódó kommunikáció. Mostanra már általában betartják a közlekedési szabályokat a környéken, így egyre kevesebb a szabálysértés.

Az új kamerák nemcsak a sebességet tudják mérni, hanem azt is figyelik, hogy be vagyunk-e kötve, valamint hogy helyesen vagyunk-e bekötve. Ezen kívül azt is érzékeli, ha záróvonalon át előzünk, vagy tilosba hajtunk be.

Leírjuk azt is, hogy a szabálysértésekért mennyi büntetést kaphatunk.

Kihangosító nélküli telefonálásért: 30 000 Ft

Biztonsági öv nélküli autózásért: 10 000-20 000 Ft (lakott területen belül/kívül/autóúton-autópályán)

Jelzőlámpa tilosán áthajtásért: 50 000 Ft

Vasúti átjárón tiltott áthajtásért: 60 000 Ft

Záróvonal átlépéséért: 30 000 Ft

Kötelező haladási irány megszegéséért: 50 000 Ft

Tiltott behajtásért: 30 000 Ft

Autópálya leállósávjában jogtalan megállásért: 50 000 Ft

Autópálya leállósávjában haladásért: 100 000 Ft

Buszsáv jogosulatlan használatáért: 30 000 Ft

Buszsávban haladásért: 30 000 Ft

Lejárt műszakival autózásért: 40 000, 50 000 vagy 60 000 Ft (attól függően, hogy 3, 6 vagy 12 hónapja járt le

Read previous post:
Az orosz határ őrzéséhez a katonák nem akármilyen segítségét kapnak. Szupererős kitenyésztett terminátor kutyák védik velük az egyes szakaszokat. A kutyák Terminátorai két faj a farkas és a kutya párosításából jöttek létre a véletlen következményeként.
TERMINÁTOR KUTYÁKKAL ŐRZIK AZ OROSZ HATÁRT – VIDEÓ

Az Oroszok kitenyésztettek egy új kutyafajt, és azzal őrzik a határaikat. Az új kutyafaj sokkal gyorsabb és sokkal erősebb a...

EZ TÖRTÉNIK VELÜNK, HA NEM ESZÜNK
EZ TÖRTÉNIK VELÜNK, HA NEM ESZÜNK

Ez történik a szervezetünkkel, ha nem eszünk hosszabb ideig. [good_old_share] Gondolkodott már azon, hogy mi történne, ha kihagyna pár étkezést?...

Close