TERMINÁTOR KUTYÁKKAL ŐRZIK AZ OROSZ HATÁRT – VIDEÓ

Az orosz határ őrzéséhez a katonák nem akármilyen segítségét kapnak. Szupererős kitenyésztett terminátor kutyák védik velük az egyes szakaszokat. A kutyák Terminátorai két faj a farkas és a kutya párosításából jöttek létre a véletlen következményeként.

Az Oroszok kitenyésztettek egy új kutyafajt, és azzal őrzik a határaikat.

Az új kutyafaj sokkal gyorsabb és sokkal erősebb a társaiknál.

A szupererős kitenyésztett kutyák hatalmas segítséget jelentenek a határ megvédésében. A kutyák terminátoraiként emlegetik őket. A fajt egyébként kutyák, és farkasok pároztatásából hozták létre.

A Kölni egyetemen korábban már kísérleteztek azzal, hogy a farkasok erejét, és méretét vegyítsék a kutyák engedelmességével. A kísérlet során 200 kölyök született, azoban egyikük sem hozta meg a várt eredményt.

Az Oroszoknál azonban sikerült az áttörés, ugyanis a 2000-res évek környékén, a véletlennek köszönhetően megszületett ez a faj.

loading...

Egy barátságos és ember kedvelő farkas, egy kutyát választott párnak, és az így született kölykök már szinte pontosan azok volta, amiket szerettek volna korábban is, azonban kutatásokkal nem ment.

10 év alatt nagyjából 40 kölyköt hozott a világra, és mindegyik kölyköt a legjobb Orosz kiképzők képezték ki. A 40 kutya ára nagyjából 40 millió Ft., tehát 1 kutya 1 millió forintra becsülhető.

Az orosz hadsereg egyetlen kutyát sem adott el, de egy részüket különböző biztonsági cégeknek adta kölcsönszerződéssel, de a nagy részüket megtartotta saját célra.

Az új faj sokkal gyorsabb és erősebb a többi kiképzett kutyánál, ráadásul a szaglásuk is sokkal jobb.  Egy jól kiképzett németjuhásznak nagyjából 4 percre van szüksége, hogy kiszagoljon egy keresett személyt. Ezzel szemben az új farkaskutyáknak elég 15.20 másodperc a felismerésre.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Állítólag hatszor jobb a szaglásuk, és akár két napon át is képesek követni egy nyomot anélkül, hogy elfáradnának.

Az új fajt, a kutyák terminátoraként emlegetik, és az életkoruk elérheti a 20 évet is.

Facebook hozzászólások