MAGYARORSZÁGON NEM LESZNEK EURÓPAI BÉREK!MINDEN MARAD ÍGY!

MAGYARORSZÁGON NEM LESZNEK EURÓPAI BÉREK!MINDEN MARAD ÍGY!
loading...

MAGYARORSZÁGON NEM LESZNEK EURÓPAI BÉREK!MINDEN MARAD ÍGY!


[good_old_share]

Hogy miért? Itt a válasz:

 

Aki arra számított, hogy az Európai Unióhoz való csatlakozással hazánkban is a „nyugati szintre” emelkednek a bérek, az nagyot csalódott.
Hazánk 2004 május 1-el csatlakozott a szervezethez (lassan 13 éve), de ennyi idő sem volt elég arra, hogy a hazai béreket felzárkóztassuk az Unió átlagához. Sajnos rossz hírünk van. Úgy tűnik, hogy ez után sincs arra kormányzati szándék, hogy ezen változtasson az ország vezetése.

Volner János, a Jobbik frakcióvezetője egy Facebookos bejegyzésében érthetően elmagyarázza ennek okát.

A bejegyzés így szól: Ma reggel a Jobbik frakcióvezetőjeként részt vettem azon az Orbán Viktor által összehívott tájékoztató megbeszélésen, melyen a pénteki EU-csúcstalálkozó várható fejleményeit tekintettük át.

loading...

A megbeszélésen fontos, a dolgozó magyar emberek érdekét szolgáló felvetéssel éltem: indítványoztam, hogy Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökeként vesse latba befolyását annak érdekében, hogy a magyar munkavállalók bére végre kezdjen el felzárkózni a nyugat-európai munkavállalókéhoz.

Ebben az összes volt volt szocialista ország kormányában szövetségesre lelhet, sőt az alacsony kelet-európai bérszínvonal ellen többször tiltakozó nyugat-európai baloldali pártok és szakszervezetek is támogathatják ezt a javaslatot.

Orbán Viktor ezt a hazánk érdekét szolgáló javaslatot kategorikusan elutasította és a tőle megszokott tanárbácsis módon jól ki is oktatott, miért is nem lenne jó, ha bekövetkezne a munkát végző magyar emberek bérfelzárkózása.
Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Ezért nem lesz bérfelzárkózás. Mert "a Viktor nem engedi". Jó neki így, a szégyenletesen alacsony magyarországi bérekkel. Orbán az ország versenyképességét jól láthatóan az olcsó és kiszolgáltatott magyar munkaerőre alapozza.

Nem akar innovációt (ilyesmi ne várjunk mészároslőrincektől), nem akar jól képzett munkaerőt. Kerüljön kevés pénzbe a magyar emberek munkája, akinek nem tetszik, az mehet Londonba mosogatni.
A bejegyzés lényegét így foglalja össze: a miniszterelnök tényleg az olcsó és kiszolgáltatott munkaerő versenyképességében hisz.

Ennyit Volner gondolatairól. Tehát Orbán Viktor szerint ez az ország versenyképességének záloga? Legalábbis Volner ezt állítja. Te hiszel neki?

Biztos sokan akadnak, akik ezt a kijelentést nem hiszik el. Nekik azért mindenképen érdemes lenne feltenni azt az alapvető kérdést, hogy, ha ez nem így lenne, akkor 13 év miért nem volt elég arra, hogy a hazai béreket felzárkóztassuk az EU átlagához?

Read previous post:
HAJLÉKTALANOKNAK ÉPÍT MINIHÁZAKAT EZ AZ AMERIKAI FÉRFI - VIDEÓ
HAJLÉKTALANOKNAK ÉPÍT MINIHÁZAKAT EZ AZ AMERIKAI FÉRFI – VIDEÓ

Hajléktalanoknak épít miniházakat egy amerikai férfi. [good_old_share] Megható történet. Elvis Summers nem mindennapi módon akar segíteni az utcán élő hajléktalanoknak....

TEVE ROHANGÁLT A SOPRONI TESCÓNÁL - VIDEÓ
TEVE ROHANGÁLT A SOPRONI TESCÓNÁL – VIDEÓ

Teve rohangált a Soproni Tescónál. [good_old_share] Vicces videó. Mostanában a cirkuszi állatok elég gyakran meglépnek a cirkuszból egy-egy sétára. Legutóbb...

Close