MI FALHATTA FEL A NAGY FEHÉR CÁPÁT?

Egy eddig példa nélküli rejtély miatt vakarják a fejüket a tudósok. Egy nagy fehér cápát felfalt valamilyen rejtélyes tengeri szörnyeteg, és fogalmuk sincs, mi lehetett az.

Eddig azt gondolták, hogy a nagy fehér cápa csúcsragadozó, és a tengerekben nincs ellensége, ám egy furcsa eset azt mutatja, hogy lehet a vizek mélyén egy nála is hatalmasabb falánk vadász.

Ausztrál tudósok jeladót szereltek egy majdnem három méter hosszú cápára, ám az eszközt két hónap múlva partra vetette a víz. 

A nyomkövető vizsgálatából az derült ki, hogy a cápa, melynek útját a jeladóval követték, egyszercsak hirtelen hatszáz méter mélyre süllyedt az óceánban, majd az eszköz a hőmérséklet hirtelen emelkedését mutatta: pontosan olyan hőét, mint amilyen egy emésztőrendszerben keletkezik.

A magas hőmérséklet és mélység napokig megmaradt, bár közben néha a felszín közelébe emelkedett a jeladó.

A tudósok nem tudnak másra gondolni, mint hogy egy még nála is hatalmasabb és erősebb ragadozó felfalta a jókora cápát – írja a Mirror. Csakhogy mi lehet ez a rejtélyes tengeri állat? Az óriáspoliptól a krakenig többféle találgatás is napvilágot látott, a mitikus lényekben nem hívő tudósok azonban egyelőre azt feltételezik, hogy egy legalább ötméteres, kannibál hajlamú nagy fehér végezhetett fajtársával.

Szólj hozzá

Hozzászólás