A JELENLEGI EBOLA JÁRVÁNY TELJESEN KICSÚSZOTT A HATÓSÁGOK KEZE ALÓL?

loading...

Az eddigi legsúlyosabb Ebola járvány – A WHO (Egészségügyi Világszervezet ) válasza egy összejövetel…

Az Egészségügyi Világszervezet, amellett, hogy kijelentette, a jelenlegi Ebola járvány teljesen kicsúszott a hatóságok irányítása alól, elismerte, hogy ez az eddigi „legnagyobb kihívással járó kitörés”.

A halálesetek száma 467-nél jár és csaknem 800 ember betegedett meg eddig Guineában, Libériában és Sierra Leonéban. A WHO szerint a csodadoktorokba vetett hit, a magas népsűrűség és a határokon átívelő fertőzésveszély a három legfőbb oka annak, hogy a járvány egyre súlyosbodik.


A jelenlegi járvány megfékezéséhez erős válaszlépésekre van szükség az érintett országokban, különösen a határ közeli területeken, áll a WHO sajtóközleményében.

loading...

A három veszély közül a határokon átnyúló fertőzések megfékezésével kapcsolatban azonnal lehetne intézkedni. Nem vagyok orvos, de a józanész azt diktálja, hogy a járvánnyal sújtott országokból induló repülőjáratokat kellene leállítani első körben.

A WHO intézkedések egyelőre kimerülnek abban, hogy az illetékesek asztalhoz ülnek tárgyalni.


A sajtónyilatkozat arra is kitér, hogya rendelkezésre álló információk alapján a WHO nem javasolja bármilyen utazási korlátozás bevezetését Guineában, Libériában vagy Sierra Leonéban.”

Medical Daily azt is elmagyarázza miért nincs szükség repülési korlátozások bevezetésére vagy határzárlatra:

Bár a járvány egyértelműen nagyon súlyos, igen kicsi az esélye annak, hogy a világ más részeire átterjedjen, mivel az érintett területekről nagyon kevés nemzetközi járat indul. A járvánnyal sújtott guineai Conakry-ból például, ahol nemzetközi repülőtér is található, többnyire helyi járatok indulnak.

Kamran Khan, járványügyi szakértő ugyanakkor az NPR-nak nyilatkozva elmondta, hogy jelenleg a járatok 10 százaléka Párizsba tart. Tehát a járvány következő állomása Párizs lehetne.-Tundodkell

Szólj hozzá

Hozzászólás