KUTATÓK BŐRÖREGEDÉS GÁTLÓ CSOKIT FEJLESZTETTEK KI!

KUTATÓK BŐRÖREGEDÉS GÁTLÓ CSOKIT FEJLESZTETTEK KI!

Kutatók bőröregedést gátló csokit fejlesztettek ki a Cambridge-i Egyetemen.  [cn-social-icon]

A speciális csokoládéból napi 7.5 grammot elfogyasztva sokkal fiatalabbnak nézhetünk ki. Az Esthechoc ugyanis lassítja a ráncok megjelenését és a bőr megereszkedését.

A különleges csoki lényege, hogy fokozza az antioxidáns szintet és a véráramlást serkenti. Így megelőzve a ráncok kialakulását és fiatalos, bársonyos lesz tőle a bőr.

A csoki szelet egyik összetevője az astaxanthin, ami az egyik legerősebb antioxidáns. 7.5 grammban annyi van, mint egy alaszkai lazac szeletében. Emellett 100 grammnyi fekete csoki kakaó polifenol mennyiségét tették bele. Ennek lényeg, hogy a szervezetet a szabad gyökök elleni védekezésben, az oxidatív stressz kivédésében segíti.

A csoki tesztjét önkénteseken végezték és 4 heti fogyasztás után a vérükben már kevesebb volt a gyulladásra utaló jel és a véráramlást is serkentette a bőrszövetekbe.

loading...

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

“Ugyanazt az antioxidánst használjuk, amely az aranyhal arany színében szerepet játszik és a flamingókat rózsaszínűen tartja”. Mondta Ivan Petyaev, a Cambrdige-i Egyetem egykori kutatója, a Lycotec biotech cég alapítója.

“A klinikai próbák során láttuk, hogy a gyulladás a bőrben elkezdett csökkenni, és a szöveteknek ebből előnye származott. 50-60 éves embereken próbáltuk ki, és azt láttuk hogy megfiatalította a bőrüket. Azaz javítottunk a bőr élettanán.”  magyarázta Petyaev.

Egy csoki szelet csak 38 kalóriát tartalmaz, ezért még a cukorbetegek is fogyaszthatják. Az árát még nem közölték, egyelőre annyit tudni, hogy a szigetország sarki boltjaiban lehet majd kapni.

A fiatalító csokit a jövő hónapban a Global Food Innovation Summit londoni élelmiszer innovációs csúcstalálkozón mutatják majd be.  [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások