HATÉKONY GYÓGYSZERT FEJLESZTETTEK AZ EBOLA ELLEN!

HATÉKONY GYÓGYSZERT FEJLESZTETTEK AZ EBOLA ELLEN!

Hatékony gyógyszer fejlesztettek ki Japánban az ebola ellen. A gyógyszer neve Favipiravir , és máris kisebb lett az elhalálozási arány. [cn-social-icon]

Japán kutatók fejlesztették ki a Favipiravir nevű gyógyszert, mely meglehetősen ígéretesnek bizonyul. Az első tesztek olyan sikeresek voltak, hogy a Guineában a tesztet végző egészségügyi szövetség (ALIMA) sürgeti a gyógyszer mielőbbi hozzáférését Nyugat-Afrikában.

Az orvossággal csak akkor érhető el eredmény, ha a beteg kezdődő, vagy közép stádiumban van. Az utolsó stádiumban sajnos a gyógyszer már hatástalan, mert már túl késő! A könnyű, vagy közepes tüneteket mutató páciensek elhalálozási aránya 30%-ról máris 15%-ra csökkent, ami nagyon biztató eredmény. Már dolgoznak azon hogy a súlyosabb esetekben is hatásos legyen a gyógyszer.

„Úgy gondoljuk, hogy ez elegendően bátorító jel ahhoz, hogy szélesebb körben hozzáférhetővé tegyük a gyógyszert az Ebola fertőzöttek számára” nyilatkozta az ALIMA főtitkára Augustin Augier.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A guineai kormány már engedélyt is adott a Favipiravir gyógyszer alkalmazására az egészségügyi központokban, ahol Ebolával fertőzött betegeket kezelnek. Ezekben a központokban 40 beteg van. A szakértők szeretnék hogy Sierra Leonéban is használják a Japán készítményt, ahol állítólag több mint 160 beteg szenved a halálos fertőzésben!

loading...

A WHO-nak azonban nem tetszik a gyógyszer. Szerintük még nem elég az eddig tapasztaltak, mert még több kísérletre van szükség. Nincs még elegendő rendelkezésre álló adat a készítmény hatásosságával kapcsolatban. Ettől függetlenül a WHO nem tiltja be a gyógyszert és engedi a gyógyszer használatát az ebolával fertőzött országokban. A Favipiravir alkalmazása minden országnak a saját maga felelősségére van bízva!

Az Ebola járvány tavaly nyáron kezdődött és Nyugat-Afrikában legalább 10 000 ember halálát okozta. Napjainkban a betegek száma jelentősen csökkent, de még rengeteg megoldatlan kérdés van az agresszív járvány felszámolását illetően. Tömeges megbetegedések még mindig a három afrikai országot sújtja, Libériát, Guineát és Sierra Leonét.  [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások