A SZEGEDI KÓRHÁZBAN BEVÁSÁRLÓKOCSIBAN TOLJÁK A GYEREKEKET!

A SZEGEDI KÓRHÁZBAN BEVÁSÁRLÓKOCSIBAN TOLJÁK A GYEREKEKET!

A szegedi klinikai központ vezetője szerint a kényszer szülte a megoldást, de legalább biztonságos. [cn-social-icon]

Bejárta az internetet az a fotó, ami azt örökíti meg, hogy fém bevásárlókocsiban tartják a gyerekeket egy kórházban. Az ágyneműről leolvasható hogy a kép a szegedi kórházban készült.

A Délmagyarország ezért a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központhoz fordult. Facskó Andrea megbízott elnök elmondta, Hogy már nagyon régóta kénytelenek ezt a módszert használni mert a pénzhiány miatt erre a megoldásra kényszerültek a gyerekklinikán a 0-5 év közti gyerekek épületen belüli szállításához. Sokáig kézben cipelték az altatott vagy más okból hordozásra szoruló kicsiket, és természetesen ez a megoldás annál jóval biztonságosabb.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A felnőtthordágyak a gyermekklinikán nem használhatóak, egyrészt az ajtók mérete miatt, másrészt nem praktikusak a gyermekek számára. Speciális gyermekszállító eszköz viszont alig van forgalomban, ami pedig kapható, az nagyon drága. Hosszú távon persze be akarnak szerezni ilyeneket, mert a bevásárlókocsi nem jó megoldás, de átmenetileg ez tűnik a legbiztonságosabbnak.

A bevásárlókocsik megfelelnek a kórházhigéniás szabályoknak, tisztítva, fertőtlenítve vannak, az ágyneműt ugyanúgy cserélik bennük, mint a kórházi ágyak esetében.

loading...

Természetesen ez nem a szegedi kórház nemtörődömsége miatt van, hanem a pénzhiány miatt, ami erre kényszerítette őket.

Érdemes belegondolni, hogy amíg a kórházakban ilyen helyzetek vannak, addig új és teljesen fölösleges stadionokat építünk milliárdokért, az egészségügy pedig teljesen a padlón van.  [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások