FIGYELEM! NE VEDD FEL A TELEFONT!

FIGYELEM! NE VEDD FEL A TELEFONT!

Úgy tűnik, hogy a "trükkös" pénztolvajok sosem fogynak ki az ötletekből. A telefon felvétele most bizony nagyon sokba kerülhet nekünk ha nem figyelünk oda hogy milyen számnál fogadjuk a hívást!

[cn-social-icon]

A 23-MAL ÉS 24-GYEL KEZDŐDŐ HÍVÓSZÁMOKAT, HA VALAKI FELVESZI, VAGY VISSZAHÍVJA, AKKOR KEMÉNY EZRESEKTŐL BÚCSÚZHAT A MEGTÉVESZTETT! Hasonló cselekmények már korábban is történtek, de a csalók nem adják fel. Időről időre előveszik, finomítják a régi, "jól bevált" módszereket és rengeteg pénzt keresnek mások kárára.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója a napokban felhívta a figyelmet a arra, hogy a hívószámok leginkább Afrikából jönnek.

A 23-mal és 24-gyel kezdődő telefonok véletlenszerűen vannak kiválasztva. Bármikor, éjjel, nappal megcsörgethetik telefonját abban a reménységben, hogy felveszik, vagy éppen visszahívják a megcsörgető telefonszámot. Ezzel lehúzva a pénzünket.

loading...

A másik módszerük, az, hogy segélyhívó SMS-t küldenek és ilyenkor az ember azt gondolja, hogy lehet hogy egy hozzátartozójával van valami baj, és ilyenkor az emberek nagyrésze rögtön felhívja azt a számot amiről az SMS jött.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Szóval nagyon okosan rabolnak ki minket Afrikából, és a tapasztalat az hogy bizony rengetegen felveszik a telefont vagy éppen visszahívják. De leginkább az SMS után hívják vissza a számokat.

A Magyarország ellen indított invázió lényege az, hogy valami rejtélyes oknál fogva az Afrikából intézett telefonhívások valahogy beékelődtek az ügyfél és szolgáltató közötti résbe! Aki bedől a manipulációnak, az kemény ezreseket fog kidobni a kukába.

A bűnözői hálózat Afrikában van, ahol még nem építették ki a jogi szabályozásokat. Így valami féle módon azok meg is kaphatják a pénzt!

A rendőrség hivatalos és publikus közlése szerint a csapdába esett ügyfelek 7-10 ezer forintig terjedő pénzt fizettek ki, azaz körülbelül ennyit loptak le a telefonjáról.

Csupán annyit tudunk tenni hogy nem reagálunk a hívásokra, egyébként androidon kifejlesztettek egy programot a neve „Black List” amivel be tudjuk állítani hogy bizonyos telefonszámokat blokkoljon a telefonunk és így ha már egyszer hívtak és beállítottuk akkor többet arról a számról nem tudnak minket felhívni.

Az azonban fontos hogy a tolvajok nem egy számmal dolgoznak hanem többel ezért így is érdemes odafigyelni. [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások