INTERNET-ADÓ. ORBÁN MÉGIS ENGEDNI FOG?

loading...

INTERNET-ADÓ. ORBÁN MÉGIS ENGEDNI FOG?

 

Az internet-adó ellen hatalmas tömegek mozdultak meg országszerte. Olyanok is az utcára vonultak és tiltakoztak, akik eddig semmilyen tömegdemonstráción nem vettek részt.

Október 26-án is szervezett és bejelentett tüntetés volt az internet-adó bevezetése ellen. Gulyás Balázs, a demonstráció főszervezője azt mondta, addig folytatják a tüntetéssorozatot, amíg a kormány nem enged.„Több tízezren állnak mögöttük, a kabinetnek be kell látnia, hogy a nép akaratával megy szembe. Többen támogatják ezt a tüntetést és az internetadó eltörlését, ahány követője van a Fidesznek a Facebookon.”

Az internet-adó elleni tüntetés közben érkezett a friss hír a FIDESZ frakciótól, miszerint a párt módosítja az internet-adóval kapcsolatos eredeti elképzelését.

A közlemény így szól:"Hétfőn a Fidesz-frakció módosító indítványt nyújt be a távközlési adó internetes adatforgalomra vonatkozó részével kapcsolatban, amelynek két fő eleme van: javasoljuk egy adófizetési felső korlát bevezetését, ami az adó mértékét 700 forintban maximalizálja az adatforgalomra kiterjesztett adót a távközlési szolgáltató cégek fizetik, nem az előfizetők, nem a magánszemélyek"

Jól látható, hogy az internet-felhasználók már nem hisznek a kormány ígéreteinek. Nem bíznak abban, hogy a szolgáltatók nem fogják áthárítani a költségek egy részét, vagy egészét – (amint az már a bankadó bevezetésével párhuzamosan óriási mértékben megemelkedett banki díjak esete is mutatta).Biztosak abban, hogy amennyiben olyan törvény születne, amely az áthárítást mégis gátolná, akkor pedig a szolgáltatók csökkentenék az adatforgalmat, vagy egyszerűen megszüntetnék az eddigi korlátlan internethasználatot.

A tüntetések tovább folytatódnak. Vannak olyan szakértők, akik úgy látják, hogy amennyiben nem vonja vissza a kormány az internet-adóval kapcsolatos tervét, akkor akár háromszor ennyien is az utcára vonulhatnak. Szólj hozzá

Hozzászólás