REMEK FEJLESZTÉS! MOSOLYGÁSSAL JELZI AZ ÖNVEZETŐ AUTÓ, HOGY LÁTJA A GYALOGOSOKAT – VIDEÓ

Mosolygással jelzi az önvezető autó, hogy látja a gyalogosokat.


Remek fejlesztés.
Mióta megjelentek az önvezető autók, azóta sok minden megváltozott.

Bár már kaphatóak az önvezető autók, mégsem annyira elterjedtek, mint amennyire várható volt. Egyrészt azért, mert nagyon drága, másrészt pedig azért, mert a legtöbben nem bíznak bennük eléggé.

Azt is hozzá kell tenni, hogy rengeteg dolog még csak tesztelés alatt van az önvezető autóknál, és nem biztonságos 100%-osan.

Bár nem sok a baleset, azért mégis akad egy pár, ami elég nyugtalanító, ráadásul a legtöbbször olyat hallani, hogy az önvezető autók nem vették észre a zebrán áthaladó gyalogosokat és elütötték őket.

Ilyet már videókon is láthattunk. Természetesen sok ilyen hír miatt elég kevesen mernek kilépni a zebrára egy önvezető autó előtt.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Éppen ezért fejlesztették ki, hogy az autó „mosolyogjon”ha látja a gyalogosokat.

A felmérések szerint a legtöbb gyalogos a szemkontaktust keresi a sofőrrel, és így bizonyosodik meg arról, hogy a sofőr megáll a zebra előtt.

Természetesen egy önvezető autónál ezt hiába keressük, és sokan attól tartanak, hogy az autó nem látja őket, és ha kilép akkor elüti.
Éppen ezért jó ez a „mosolygós” fejlesztés, hiszen így még azelőtt megbizonyosodhatunk arról, hogy az autó lát minket, mielőtt a zebrához érne, így pedig nyugodtabban kiléphetünk elé.
Szólj hozzá

Hozzászólás