GYILKOS ROBOTOK VÉDIK MAJD AZ OROSZ HATÁRT

loading...

GYILKOS ROBOTOK VÉDIK MAJD AZ OROSZ HATÁRT


A határvédelem fontos feladat, és nagyrészt minden kormány igyekszik ezt a tevékenységet minél hatékonyabbá tenni.
Az Oroszok most úgy döntöttek, hogy „robotizálják” a határvédelmüket. Ennek érdekében már ki is fejlesztettek egy prototípust, melyet nemrég mutattak be a sajtónak.

A gyilkos szerkezet nem csak az illegális határátlépőket, de a drónokat, és a járműveket is képes észlelni, mozgásukat követni és elemezni is.

Az embereket akár 7, a járműveket pedig 10 kilométeres távolságból észleli és felismeri. Ebből a távolságból pedig likvidálásukra is képes. Mindezt úgy, hogy gyakorlatilag nem befolyásolja a teljesítményét sem az időjárás, sem pedig az éjszakai sötétség.

loading...

A robot a saját fedélzeti rendszerével azonosítja és elemzi a történéseket, de az általa „látott” eseményeket élőben továbbítja a kezelőjének is.

Pillanatnyilag a kezelő engedélye nélkül, önállóan még nem nyit tüzet. Ezért fontos feladat, hogy az „ellenség-barát” felismerő rendszerét tovább fejlesszék és tökéletesítsék.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/
Egy másik robotfejlesztésen is dolgoznak, amely-hasonlóan az emberhez, képes önállóan járni, sőt az autóvezetésre is megtanítható. Az a humanoidszerű robot a tervek szerint képes lesz önálló bevetésekre, elfogásokra, de kiválóan ellátja majd a mesterlövész feladatokat is.

Kedves Olvasónk!
Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE
Szólj hozzá

Hozzászólás