KÖNNYEN KÓRHÁZBA KERÜLHETÜNK AZ ENERGIAITALOK MIATT

KÖNNYEN KÓRHÁZBA KERÜLHETÜNK AZ ENERGIAITALOK MIATT

Könnyen kórházba kerülhetünk az energiaitalok miatt.


[cn-social-icon]

Tanulságos történet.
Sokszor írtunk már arról, hogy az energiaitalok fogyasztása mennyire egészségtelen, és hogy milyen betegségeket okozhat sok esetben, és hogy mennyire könnyű túlzásba vinni.

Egy Floridai férfi fórházba került influenza gyanújával, ám végül kiderült, hogy az eset súlyosabb, mint gondolták.

loading...

Egy 50 éves Floridai férfi kórházba került influenza gyanújával, és egyéb betegségekkel, de később kiderült, hogy csak egyetlen betegséget kapott el, amit végülis az energiaitalok okoztak.

A férfi egészséges életet élt nem ivott alkoholt, nem cigarettázott és nem fogyasztott drogokat sem, az egyetlen egészségeten dolog az életében az volt, hogy sok energiaitalt fogyasztott.

Néhány héttel a kórházba kerülése előtt egy építkezésen dolgozott, ahol naponta négy-öt energiaitalt is megivott.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Ezután bekerült a kórházba influenza gyanújával és gyomorbántalmakkal, ám pár nap múlva egyre rosszabb lett az állapota.

Hányni kezdett, és besárgultak a szemei, valamint a bőre is kezdett egyre fakóbb és sárgásabb lenni.

Az orvosok aztán rájöttek, hogy a férfi nem influenzás, hanem hepatitis C fertőzése van, amit az energiaitalok váltottak ki nála.
Az energiaitalokban niacin van, ami nagy mennyiségben méreg, és valószínűleg ezek okozták a férfi májgyulladását.

A más néven B3 vitaminként is ismert niacin kis mennyiségben serkentő hatású, nagy mennyiségben viszont az emberek számára méreg.

A niacin, azaz a B3 vitamin ugyanúgy májgyulladást okozhat, mint például az alkohol, és igazából nem is kell nagyon túlzásba vinni ahhoz, hogy ezt okozza. A mérgező mennyiség 500 milligram, a férfi pedig nagyjából naponta 200 milligramot fogyasztott, de ez is elég volt ahhoz, hogy májgyulladást okozzon az energiaital.

A férfi felhagyott az energiaitalokkal, és egy rövidebb kórházi kezelés után már teljesen jól érzi magát. Az orvosok abban bíznak, hogy a férfi esete egy kicsit észhez téríti az energiaitalfogyasztókat.
[apss_share]

Facebook hozzászólások