INTERNETADÓ-IDEIGLENESEN VISSZAVONVA

INTERNETADÓ-IDEIGLENESEN VISSZAVONVA!
loading...

INTERNETADÓ-IDEIGLENESEN VISSZAVONVA

 

De csak ideiglenesen, mert biztosak vagyunk benne, hogy másként kommunikálva, picit máshogy tálalva hamarosan ismét a terítékre kerül.

Az óriási tömegnyomás elérte a célját, mert Orbán most már úgy nyilatkozott, hogy „az internetadót nem lehet bevezetni". De gyorsan azt is hozzátette, hogy ebben a formában nem lehet, mert a kormány távközlési adót akart, de az emberek internetadót láttak.Mi pedig megkérdezzük: mégis mi a fenét láthattak volna, ha az ÁFA – (adó) megfizetésén túl a benyújtott törvényjavaslat alapján még gigabájtonként 150 forintot is ki akart venni a kormány az internetes társadalom zsebéből? Ez után már hiába volt a 700 forintos finomítás a kormányzat részéről, az inkább csak olaj volt a tűzre.

Mint arról korábban már írtunk: Jól látható, hogy az internet-felhasználók már nem hisznek a kormány ígéreteinek. Nem bíznak abban, hogy a szolgáltatók nem fogják áthárítani a költségek egy részét, vagy egészét – (amint az már a bankadó bevezetésével párhuzamosan óriási mértékben megemelkedett banki díjak esete is mutatta).

Az internet-felhasználók biztosak abban, hogy amennyiben olyan törvény születne, amely az áthárítást mégis gátolná, akkor pedig a szolgáltatók csökkentenék az adatforgalmat, vagy egyszerűen megszüntetnék az eddigi korlátlan internethasználatot.

loading...

A hatalmas tömegnyomásnak köszönhetően most úgy tűnik, hogy a kormány pillanatnyilag „tűzszünetet” rendelt el az internetadóval kapcsolatban, de az adó bevezetését ellenzőknek javasoljuk, hogy „tartsák szárazon a puskaport”, mert lehet, hogy hamarosan ismét a tömeg erejére lesz szükség.A Jobbik is megszólalt internetadó ügyben: Novák Előd az MTI-nek adott interjúban elmondta, hogy inkább az ingyenesen elérhető, alapszintű internet bevezetését kell tervbe vennie a kormánynak, hogy olyanok is tudjanak élni a távmunka vagy éppen a távügyintézés lehetőségével, akiknek erre eddig nem volt módjuk a Magyarországon nemzetközi összehasonlításban is kiugróan drága internethasználat miatt. Ezt is érdemes a kormányzatnak figyelembe vennie.

Read previous post:
INTERNET-ADÓ. ORBÁN MÉGIS ENGEDNI FOG?
INTERNET-ADÓ. ORBÁN MÉGIS ENGEDNI FOG?

INTERNET-ADÓ. ORBÁN MÉGIS ENGEDNI FOG?   Az internet-adó ellen hatalmas tömegek mozdultak meg országszerte. Olyanok is az utcára vonultak és...

AZ IDEGENEK KÖZTÜNK ÉLNEK -EGY VEZETŐ TUDÓS BESZÁMOLÓJA + VIDEÓK, FOTÓK!
AZ IDEGENEK KÖZTÜNK ÉLNEK -EGY VEZETŐ TUDÓS BESZÁMOLÓJA + VIDEÓK, FOTÓK!

AZ IDEGENEK KÖZTÜNK ÉLNEK -EGY VEZETŐ TUDÓS BESZÁMOLÓJA + VIDEÓK, FOTÓK! Az igazságot csak egy ideig lehet elnyomni, mert az...

Close