ÍGY NÉZ KI A BALATON A VILÁGŰR HATÁRÁRÓL – VIDEÓ

ÍGY NÉZ KI A BALATON A VILÁGŰR HATÁRÁRÓL - VIDEÓ
loading...

Így néz ki a Balaton a világűr határáról.

[good_old_share]


Nem mindennapi videó.

Viszonylag ritkán látni meteorológiai ballonról készült felvételeket. Az pedig még ritkább, hogy ilyen magasságból a Balatont láthatjuk.Most azonban alkalmunk van megnézni, hogy hogyan is néz ki a Balaton a világűr határáról, hiszen a Piarista Gimnázium tanulói felküldtek egy ilyen ballont, és tökéletesen látni a felvételeken a Balatont is.

loading...

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: https://netextra.hu/newsletter/

A tizenegyedikes diákok 24 kilométer magasból, azaz majdnem az űrből készítettek felvételeket egy meteorológia ballon segítségével a Balatonról.

Természetesen nem az volt a ballon felküldésének a fő célja, hogy megnézzék a Balatont, hanem méréseket végeztek.
A diákok a Piarista Diákszövetség segítségével vásárolták meg a meteorológiai ballont az Országos Meteorológiai Szolgálattól.
Úgy tűnik, hogy nagyon megérte, hiszen nemcsak hogy sikeres méréseket végeztek, de ezek mellett gyönyörű felvételek is születtek, ami természetesen hamar felkapott lett, így valószínűleg várható a későbbiekben egy hasonló akció.

A ballont Tihanyból küldték fel, és a földre visszahulló műszert 102 kilométerre találták meg a felengedési ponttól, így elmondható, hogy elég sokat utazott a ballon.

[good_old_share]

loading…


Read previous post:
ÍME A 10 PERC ALATT FELÉPÜLŐ HÁZ - VIDEÓ
ÍME A 10 PERC ALATT FELÉPÜLŐ HÁZ – VIDEÓ

Íme a 10 perc alatt felépülő ház. [good_old_share] A szuperházakat nemsokára elkezdhetik forgalmazni. Valószínűleg sokan tudják azt, hogy egy házat...

EGÉSZSÉGESNEK HITT SZOKÁSOK, AMIK IGAZÁBÓL EGÉSZSÉGTELENEK
EGÉSZSÉGESNEK HITT SZOKÁSOK, AMIK IGAZÁBÓL EGÉSZSÉGTELENEK

Egészségesnek hitt szokások, amik igazából egészségtelenek. [good_old_share] Rengetegen rosszul tudják ezt a pár dolgot. Sajnos a mai napig rengeteg embernek...

Close