A FACEBOOK AKÁR LE IS HALLGATHAT?

A FACEBOOK AKÁR LE IS HALLGATHAT?
loading...

A Facebook akár le is hallgathat?

[good_old_share]


Érdekes dolgokat állít egy egyetemi professzor.

Azt nyilvánvalóan mindenki tudja, vagy legalábbis sejti, hogy a Facebook szinte minden kattintásunkat követi, és nagyjából mindent tud rólunk.

loading...
Itt nem csak azokról van szó, akik kipakolják az életüket a Facebookra, hanem azokról is, akik nem. Korábban már kiderült, hogy a Facebook még azután is követ minket, miután kijelentkeztünk belőle, egy beépített modul segítségével.

Természetesen ezeket az információkat ki is használja, és próbál olyan hirdetéseket elénk rakni, amik valóban érdekelhetnek minket. De vajon tényleg csak ezért van?

Ezt egyébként személyesen is tapasztaltam, amikor egy olyan oldalra látogattam fel, ahol előtte még nem jártam. Nagyjából 2-3 percet tölthettem el az oldalon, és ezután a Facebook heteken keresztül reklámozta nekem az oldal akcióit.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Persze ezt is tudjuk, hogy a telefonokban lévő GPS-nek köszönhetően folyamatosan nyomon is tud minket követni. Persze ez az opció ki is kapcsolható, de kérdés, hogy valóban kikapcsolódik-e.

Egy egyetemi professzor most azt állítja, hogy mindez semmi.
Szerinte akár le is hallgathatnak minket, és ezeket az információkat is felhasználják.

A történet röviden annyi, hogy ezeket a dolgokat ő is tapasztalta, ezért ki szerette volna próbálni, hogy vajon mi történik akkor, ha nem látogatja az oldalakat, csak beszél róluk a telefon előtt.

A férfi bizonyos témákról beszélt a telefonja közelében, és arra lett figyelmes, hogy nem sokkal utána a Facebook már a témához kapcsolódó reklámokkal kezdte el őt bombázni.

Persze erre egyenlőre még nincs bizonyíték, és még nem is sokan beszéltek erről a dologról, de mindenképpen érdekes a, amit állít.

loading…


Ha szeretnénk elkerülni, hogy hangfelvétel készüljön, akkor Androidon a Beállítások/ Alkalmazások/ Facebook/ Alkalmazásinfó/ Engedélyek menüpontban (verziótól, készüléktől függően némileg más elnevezések alatt) tiltsuk le a mikrofont.

Ha érdekesnek találtad a cikket, akkor oszd meg másokkal is.

[good_old_share]

loading…


Read previous post:
ÖTSZÁZ MACSKÁT MENTETTEK MEG ATTÓL, HOGY KAJA LEGYEN BELŐLÜK
ÖTSZÁZ MACSKÁT MENTETTEK MEG ATTÓL, HOGY KAJA LEGYEN BELŐLÜK

Ötszáz macskát mentettek meg attól, hogy kaja legyen belőlük. [good_old_share] Egy kínai férfi úgy gondolta, hogy jó ötlet lesz a...

ELGONDOLKODTATÓ KISFILM, A MAI VILÁGRÓL
ELGONDOLKODTATÓ KISFILM, A MAI VILÁGRÓL

Elgondolkodtató kisfilm, a mai világról. [good_old_share] Bár az animáció kissé eltúlzott, mégis teljesen afelé haladunk, hogy valóban ilyen legyen a...

Close