STROKE ELŐREJELZŐ ESZKÖZT FEJLESZTETTEK MAGYAR KUTATÓK

STROKE ELŐREJELZŐ ESZKÖZT FEJLESZTETTEK MAGYAR KUTATÓK
loading...

Stroke előrejelző eszközt fejlesztettek Magyar kutatók.


[good_old_share]

Ismét egy Magyar találmány, ami sikeres lehet.
loading...

Egy új magyar találmány ezrek életét mentheti meg. A Magyar kutatók által fejlesztett WIWE elnevezésű készülék képes előrejelezni a stroke, és a szívmegállás kockázatát, és jeleit.

Ezzel pedig ezrek életét mentheti meg a későbbiekben.

Az új találmányt Budapesten mutatták be szerdán, és nagy reményeket fűznek a szerkezethez.

A hirtelen szívmegállás világszerte vezető halálok, amelynek túlélési aránya mindössze 10 százalék. A stroke pedig a második leggyakoribb halálok.

Éves szinten több mint 5 millió ember hal meg emiatt a világon. Magyarországon a halálozások 51 százalékát szív és érrendszeri betegségek és traumák okozzák.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

"A heveny szívizominfarktus legsúlyosabb, leginkább az első órákban fellépő szövődménye az esetek akár 30 százalékában a hirtelen halált okozó kamrafibrilláció". Mondta Becker Dávid, a Kardiológus Társaság főtitkára.

Magyarországon évente nagyjából 40-50 ezren kapnak szélütést, és körülbelül 12 ezren veszítik életüket miatta, ami azért lássuk be, elég nagy szám.

Az esetek harmadában a stroke közvetlen kiváltó oka az úgynevezett pitvarfibrilláció, amely EKG-val felismerhető és kezelhető.
A Magyar találmány lényege az, hogy kiértékeli az EKG görbe tulajdonságait, és egy intelligens algoritmus segítségével megmutatja a hirtelen keringés összeomlásához vezető kamrafibrilláció kockázatát, és segít kimutatni a stroke kockázatát is.

Az eszköz két részből áll. Egy hordozható mérőműszerből és egy okostelefonhoz vagy éppem tablethez kapcsolható applikációból.

Az eszköz ezek mellett képes mérni a pulzust, és a vér oxigénszintjét. Ezek mellett még lépésszámláló funkciója is van, és kalóriaszámláló is.

A találmányt az egri székhelyű Sanatmetal Kft. fejlesztette tovább és szerezte meg a szükséges engedélyeket. A 100 százalékban magyar tulajdonú vállalkozás traumatológiai, ortopédiai, gerincsebészeti és fogászati implantátumokat is gyárt és forgalmaz.
[apss_share]

Read previous post:
EGY TÖBB MINT 7000 ÉVES VÁROST TALÁLTAK A RÉGÉSZEK
EGY TÖBB MINT 7000 ÉVES VÁROST TALÁLTAK A RÉGÉSZEK

Találtak egy több mint 7000 éves várost. [good_old_share] Hatalmas régészeti leletre bukkantak. Valószínűleg a régészek sem sejtették azt, hogy pontosan...

HATALMAS BOTRÁNY ROBBANT KI A KINDERNÉL, ÉHBÉRÉRT DOLGOZÓ CSALÁDOK RAKJÁK ÖSSZE A JÁTÉKOKAT
HATALMAS BOTRÁNY ROBBANT KI A KINDERNÉL, ÉHBÉRÉRT DOLGOZÓ CSALÁDOK RAKJÁK ÖSSZE A JÁTÉKOKAT

Hatalmas botrány robbant ki a Kinder körül. [good_old_share] Kiderült, hogy éhbérért dolgozó Román családok szerelik össze a játékokat, a gyerekeket...

Close