STROKE ELŐREJELZŐ ESZKÖZT FEJLESZTETTEK MAGYAR KUTATÓK

STROKE ELŐREJELZŐ ESZKÖZT FEJLESZTETTEK MAGYAR KUTATÓK
loading...

Stroke előrejelző eszközt fejlesztettek Magyar kutatók.


Ismét egy Magyar találmány, ami sikeres lehet.
Egy új magyar találmány ezrek életét mentheti meg. A Magyar kutatók által fejlesztett WIWE elnevezésű készülék képes előrejelezni a stroke, és a szívmegállás kockázatát, és jeleit.

loading...

Ezzel pedig ezrek életét mentheti meg a későbbiekben.

Az új találmányt Budapesten mutatták be szerdán, és nagy reményeket fűznek a szerkezethez.

A hirtelen szívmegállás világszerte vezető halálok, amelynek túlélési aránya mindössze 10 százalék. A stroke pedig a második leggyakoribb halálok.

Éves szinten több mint 5 millió ember hal meg emiatt a világon. Magyarországon a halálozások 51 százalékát szív és érrendszeri betegségek és traumák okozzák.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

"A heveny szívizominfarktus legsúlyosabb, leginkább az első órákban fellépő szövődménye az esetek akár 30 százalékában a hirtelen halált okozó kamrafibrilláció". Mondta Becker Dávid, a Kardiológus Társaság főtitkára.

Magyarországon évente nagyjából 40-50 ezren kapnak szélütést, és körülbelül 12 ezren veszítik életüket miatta, ami azért lássuk be, elég nagy szám.

Az esetek harmadában a stroke közvetlen kiváltó oka az úgynevezett pitvarfibrilláció, amely EKG-val felismerhető és kezelhető.
A Magyar találmány lényege az, hogy kiértékeli az EKG görbe tulajdonságait, és egy intelligens algoritmus segítségével megmutatja a hirtelen keringés összeomlásához vezető kamrafibrilláció kockázatát, és segít kimutatni a stroke kockázatát is.

Az eszköz két részből áll. Egy hordozható mérőműszerből és egy okostelefonhoz vagy éppem tablethez kapcsolható applikációból.

Az eszköz ezek mellett képes mérni a pulzust, és a vér oxigénszintjét. Ezek mellett még lépésszámláló funkciója is van, és kalóriaszámláló is.

A találmányt az egri székhelyű Sanatmetal Kft. fejlesztette tovább és szerezte meg a szükséges engedélyeket. A 100 százalékban magyar tulajdonú vállalkozás traumatológiai, ortopédiai, gerincsebészeti és fogászati implantátumokat is gyárt és forgalmaz.
[apss_share]

Read previous post:
EGY TÖBB MINT 7000 ÉVES VÁROST TALÁLTAK A RÉGÉSZEK
EGY TÖBB MINT 7000 ÉVES VÁROST TALÁLTAK A RÉGÉSZEK

Találtak egy több mint 7000 éves várost. Hatalmas régészeti leletre bukkantak. Valószínűleg a régészek sem sejtették azt, hogy pontosan mit...

HATALMAS BOTRÁNY ROBBANT KI A KINDERNÉL, ÉHBÉRÉRT DOLGOZÓ CSALÁDOK RAKJÁK ÖSSZE A JÁTÉKOKAT
HATALMAS BOTRÁNY ROBBANT KI A KINDERNÉL, ÉHBÉRÉRT DOLGOZÓ CSALÁDOK RAKJÁK ÖSSZE A JÁTÉKOKAT

Hatalmas botrány robbant ki a Kinder körül. Kiderült, hogy éhbérért dolgozó Román családok szerelik össze a játékokat, a gyerekeket is...

Close