EGY TÖBB MINT 7000 ÉVES VÁROST TALÁLTAK A RÉGÉSZEK

EGY TÖBB MINT 7000 ÉVES VÁROST TALÁLTAK A RÉGÉSZEK

Találtak egy több mint 7000 éves várost.


[good_old_share]

Hatalmas régészeti leletre bukkantak.
Valószínűleg a régészek sem sejtették azt, hogy pontosan mit is fognak találni, amikor megkezdték az ásatást, és az eredmény őket is meglepte.

Találtak egy várost, ami még az első dinasztia korában épült, azaz több mint 7000 éves, és a hozzá tartozó temetőt is megtalálták.

loading...

A leletre a dél-egyiptomi, Szóhág tartományban bukkantak rá, ami valljuk be nem mindennapi. A felfedezést az egyiptomi műemlékvédelmi minisztérium jelentette be szerdán.

Elmondták azt is, hogy ez a felfedezés egy teljesen új megvilágításba helyezheti Egyiptom egyik legősibb városát, amelynek a temetőit egészen a római korig használták.

Szakemberek elmondták, hogy Abdzsu a predinasztikus kor végén, az első dinasztia első négy uralkodójának idején Egyiptom fővárosa volt.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A város valószínűleg magas rangú tisztviselők és sírépítők otthonául szolgált.

Az ősi város maradványaira a Nílus partján bukkantak, mindössze 400 méterre I. Széthi fáraó luxori templomától.
A régészek és a szakértők szerint az ősi város temetőjébe nagyon magas rangú embereket temethettek el, hiszen a feltárásoknál kiderült, hogy néhány embernek nagyobb sírja volt, mint az akkori királyoké.

Ezen kívül még találtak egyéb használati tárgyakat is, például edényeket, vaseszközöket és egyéb dolgokat.

A további kutatások alatt lehetséges, hogy sok új dolgot fogunk megtudni az akkori városról és az emberekről is, valamint ez akár újra fellendítheti Egyiptom turizmusát, hiszen egy új ősi várost bizonyára sokan megnéznének.
[apss_share]

Facebook hozzászólások