EZZEL A GYAKORLATTAL KÖNNYEDÉN LEGYŐZHETED A STRESSZT

EZZEL A GYAKORLATTAL KÖNNYEDÉN LEGYŐZHETED A STRESSZT

Szinte mindenki napi szinten küzd a stresszel.

[cn-social-icon]

Itt egy gyakorlat amivel könnyedén legyűrhetjük a stresszt.

Jon Krop nem rég jött haza az Arizonia-i sivatagból, ahol egy meditációs kalandban vett rész. A férfi hosszú hónapokra elvonult a világ elől, minden nap közel 9 órát meditált.

Teljesen elszokott a megszokott környezettől, hiszen a csendet és a nyugalmat könnyű megszokni, teljesen új embernek érezte magát, nem érzett stressz. Azonban ez megszakadt, hiszen vissza kellett mennie dolgozni New Yorkba, vissza a zajba és stresszbe.

loading...

Természetesen mikor visszatért a nagyvárosba, újra visszajött a stressz és a nyugtalanság. Annyira elszokott a zajoktól és a mindennapi hajtástól, és stressztől, hogy nem is tudta végigdolgozni a munkanapját, és majdnem összeomlott.

Miután érezte, hogy az összeomlás szélén van, felkeresett egy meditációs szakembert, és tanácsot kért, hogy hogyan hozhatja rendbe magát a hétköznapokban. A szakember pedig ajánlott neki egy gyakorlatot, ami akár 30 másodperc alatt is elvégezhető, és állítása szerint rengeteget segített neki.

Vegyünk egy mély lélegzetet

Keressünk akár a munkahelyünkön egy nyugodt helyet, ahol leülhetünk és vehetünk egy mély lélegzetet. Fontos, hogy úgymond hasból lélegezzünk, vagyis emelkedjen meg a testünk amikor levegőt veszünk. Ez a lépés arra jó, hogy megteremtsük magunknak a nyugodt környezet illúzióját, és a mély lélegzet bizonyítottan jó hatással van a közérzetünkre.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Kerüljünk harmóniába

Sokan azt hiszik, hogy a meditáció alatt kizárjuk a külvilágot, pedig pontosan ellenkezőleg. A körülöttünk lévő dolgokat nem jóként vagy rosszként definiáljuk, hanem egyszerű tényezőkként tekintünk rájuk, amik megtörténnek. Bármilyen dolgot, például napsütést, meleget esetleg hideget, és minden körülöttünk lévő tárgyat fogadjunk el úgy ahogy van. Ez a lépés fontos ahhoz, hogy harmóniába kerüljünk.

Csak egy dologra koncentráljunk

Nagyon fontos, hogyha sikerült harmóniába kerülnünk a környezettel, akkor csak egy dologra koncentráljunk, mégpedig a levegővételre. Közben próbáljuk meg elképzelni, ahogy a levegő beáramlik ahogy vesszük, majd ki. Ezt csinálhatjuk szintén mély lélegzetvételekkel, de itt már nem muszáj. Ha elképzeljük, ahogyan a levegő áramlik, az nyugtató hatású a meditációs szakemberek szerint.

Folytassuk tovább az életet

Ez a technika akkor hatásos, ha továbbra is megpróbálunk nyugodtak maradni. A rövid meditáció megadja az alapot, innentől már rajtunk múlik, hogy mennyire tudunk nyugodtak és kiegyensúlyozottak maradni. Miután végeztünk a gyakorlattal, még egy pár másodpercet maradjunk ott, ahol meditáltunk, majd ugorjunk vissza az életbe.

De a megszerzett hangulatot is vigyük magunkkal, hiszen ha visszamegyünk és rögtön felidegesítjük magunkat, akkor az egész nem ért semmit.

Facebook hozzászólások