JANUÁRTÓL TILOS A KUTYÁT LÁNCON TARTANI

Tilos Kutyát láncon tartani

Az új szabálynak köszönhetően rengeteg kutyának jobb sorsa lehet.

[cn-social-icon]

Komoly pénzbírságot is fizethetnek azok, akik nem tartják be.

Január elsejétől tilos lesz láncra verve tartani a kutyákat Magyarországon. Egy kutyakiképző szerint ma Magyarországon, több tízezer kutyát tartanak láncon. Ezek a kutyák természetesen szenvednek, és a kutyák természetét, és viselkedését is nagyban megváltoztatja.

Ezek a kutyák a körülmények miatt, idegesebbek, sokkal visszahúzódóbbak, de sokkal agresszívabbak is, mint más kutyák, akiket normálisan tartanak a gazdáik.

loading...

Egy Állatvédő Egyesület vezetője azt mondta, hogy találtak a nyáron olyan kutyát, aki fel volt csavarodva a karóra a lánc miatt, és a kutya hőgutát kapott. Télen pedig találkoztak olyannak, hogy az állat odafagyott a földhöz.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Természetesen ilyen körülmények között egyáltalán nem szabadna kutyát tartani, így azt tanácsolják, hogy csak olyan tartson kutyát, akinek van rá elég szabadideje, megfelelő helye, és persze anyagi fedezete.

Persze pénzbírságok is lesznek, de az összegeket nem tudjuk megerősíteni, mert erről egyenlőre nem hallottunk sokat. Állítólag 150 ezer forintos bírságot kell annak fizetni, aki ok nélkül kioltja egy állat életét. Állatviadalért és állatkínzásért is 150 ezer forintos bírságot kell téríteni. Kilencvenezer forintos bírságot kell fizetni, ha valaki az állatát nem tartja biztonságos helyen. A helytelen szállításért 120 ezer forintos büntetés jár.

Ezt sajnos nem tudjuk megerősíteni, mert hivatalos közleményt erről nem találtunk. De az biztos, hogy előfordulhat olyan is, hogy valaki több szabálysértési is elkövet, így az összegek összeadódnak.

[cn-social-icon]

Facebook hozzászólások